Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Ankara mitingi öncesi esnasında kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Tandoğan Anadolu Meydanı'ndaki miting öncesinde alan polis tarafından bariyerlerle kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında alana girmeye çalışan kalabalık, üç ayrı arama noktasında aranarak içeriye alındı.

Polis içeriye girmeye çalışan bebek arabalarını dahi didik didik aradı. Giriş noktalarında polis köpekleri ve atlı polisler hazır bulundu. Özel hareket polislerinin MKE binasının en üst katında miting alanını izlemesi dikkat çekti. Miting alanı üzerinde uçan polis helikopteri de miting alanının güvenliğinde önemli rol oynadı. Sahne arkasından alana girmek isteyen MHP görevlileri dahi alana girmekte zorlandı. Kısa süreli polis ile yaşanan tartışmanın ardından görevliler alana aranarak girebildi. Başkent'te havanın soğuk olmasına rağmen mitinge katılım yoğun oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, gelmeden önce anonslar yapılarak halka coşku çağrısı yapıldı. Elbisesi Türk bayrağı baskılı bir kişi, elinde büyük Türk bayrağını sallayarak ilginç görüntüler oluşturdu. Mİting alanı çevresinde Mustafa Kemal, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin büyük pankartları asıldı. Vinç üstünde oturarak bayrak sallayan insanlar ve arka tarafta açılan dev Türk bayrağı da dikkat çekti.

Devlet Bahçeli, miting alanına geldiği sırada bozkurt selamları ile karşılandı. Bahçeli, sahneye çıktığı zaman halk tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Bahçeli'nin konuşması sırasında ön tarafta bulunan koruma sayısının arttığı gözlerden kaçmadı.

Miting sonunda alanda bulunan atların pisliğini temizlemek, görevlilere düştü.