MHP Muğla İl Başkanlığı tarafından, milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Parti binasında düzenlenen toplantıya MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, adaylar Mehmet Erdoğan, Asım Başaran, Hacı Çelik, Nuri Öztürk, Nazmi İyibilir ve Uğur Salih Eroğlu, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İl Başkanı Korkmaz, açılış konuşmasında yeni bir seçimin hazırlıklarına başladıklarını söyleyerek, "Köy köy, kasaba kasaba, ilçe ilçe gezeceğiz. AKP iktidarına dur diyeceğiz." dedi. MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Türk milletinin varlığını muhafaza etmek adına çok çetin bir sınav verdiğinin altını çizdi. 13 yıldır tek başına ülkeyi yöneten zihniyetin, seçimin üzerinden 105 gün geçmesine rağmen kamuoyunu algı operasyonlarıyla yönlendirmeye devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "Bu algı operasyonlarının esas hedefinin ise Milliyetçi Hareket Partisi olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır. Öyle ki kendilerini ihanet ve yolsuzluklarına rağmen sütten çıkmış ak kaşık zanneden iktidarın ve iktidar dalkavuklarının MHP'ye yönelik saldırıları ilkesiz, ilkesiz olduğu kadar da ahlâksız bir seviyeye taşınmıştır." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Erdoğan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 10 maddesini kabul eden ve yılandan medet uman zihniyetin, MHP'nin dört maddesini kabul etmediğini öne sürdü. Koalisyonu başından bu yana istemeyenin AK Parti'nin kendisi olduğunu savunan Erdoğan, "Kendilerince adeta milletin aklıyla dalga geçtiler. MHP, muhtemel bir koalisyon ihtimaline karşı hazırlıklı bir şekilde, çözüm önerilerinin de aralarında bulunduğu dosyalarla birlikte bu görüşmede hazır bulunmuştur. Liderimiz tarafından kendilerine de bu dosyalar gösterilmiştir ancak AKP kanadının aciz ve kurnaz tutumu, bu görüşmelerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. MHP’ye pervasızca saldıran, bilgi kirliliği yaratmak adına elinden geleni ardına koymayan güruhun argümanlarıyla milletimizin zihni meşgul edilmeye çalışılmaktadır." şeklinde konuştu.

MHP'nin hiçbir zaman Türk milletinin kararına saygısızlık yapmadığını dile getiren Erdoğan, "Türk milletinin aleyhine olan bir safta da asla yer almamış, bundan sonra da almayacaktır. Okyanus ötesinden, Ortadoğu'yu bataklığa çeviren ve bugün de Türkiye'yi bu bataklığa çekmeye çalışan ihanet odaklarından ve onların taşeronlarından medet ummamıştır. MHP, Türk milletine ne vaat ettiyse sonuna kadar vaatlerinin arkasında durmuştur. MHP Türk milletine asla ihanet etmemiş, yalan söylememiştir. 7 Haziran sabahında gösterdiği duruş ile 7 Haziran gecesinden itibaren gösterdiği duruş ve aldığı tavır, Türk milletinin hasretle beklediği ilkeli siyaseti bir kez daha tatbik etmiştir." diye konuştu.