Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı.
Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. Kurultayda ayrıca sanatçı Kıraç'ın bastelediği seçim kampanyası şarkısı tanıtımı da yapıldı.

Salon erken saatlerde hınca hınç dolarken, salonun içine de afişler asıldı. Bu afişlerde “Yasaklara Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Bin Yıllık Kardeşliği bozmak İsteyenlere Karşı Bizimle Yürü Türkiye” “Hainlere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye” “Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye” ifadeleri yer aldı.

Kurultay’ın başlamasından önce salonda dolduranları sanatçı Mustafa Yıldızdoğan coşturdu. Sanatçının sahneye gelişiyle bütün salon ayağa kalkarken, seslendirdiği şarkılara da coşkulu bir şekilde eşlik etti.

MHP Kurultayı’na basın da yoğun bir ilgi gösteriyor. Salonun arka kısmına kurulan basın platformunda çok sayıda televizyon kanalı canlı yayın yapıyor.

Kurultay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla başlayacak. Ardından da seçimler gerçekleştirilecek. MHP'de Bahçeli'nin yanı sıra MHP 21. Dönem Yozgat Milletvekili Mesut Türker genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Ancak MHP tüzüğüne göre genel başkanlık seçimine katılabilmek için en az 40 delegenin imzasıyla aday gösterilmek gerekiyor. Kurultay'da genel başkanlık seçiminin yanı sıra partinin yetkili organları için de seçim yapılacak. Kurultay'a bin 232 delegenin kongreye katılması bekleniyor.