Kırıkkale'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleri üzerine vatandaşlar TRT'yi yuhaladı. TRT emekçilerinin MHP programlarına gönderilmelerinin tek bir amacı olduğunu ifade eden MHP lideri Bahçeli, “Sen git. Orada çekime al. Kimler katılıyor gör. Bahçeli, ne diyor? Bunları öğren. Bize bildir. Ertesi gün biz onlara cevap verelim. Görevleri bu.” dedi.

MHP Kırıkkale İl Teşkilatını'nın düzenlediği mitingde Bahçeli, televizyonların iktidarın etkisi altında olduğunu belirtti. Bahçeli, şöyle konuştu: "Şimdi seçimlerdeyiz, Türkiye'de yandaş TV'ler var, yanaşmalar var. Sabahtan akşama kadar bir partinin faaliyetlerinin çok mecbur kalmazsa diğer partilerin faaliyetlerinden hiç bahsetmemeye gayret gösteriyor. Ama bir TRT var, çok yakından takip ediyorum. Kamu kuruluşudur, hepinizin vergisi ile ayakta kalan bir kurum, sadece AKP'nin iki bakanı iki tane milletvekili adayını gece gündüz TV'ye çıkarken halkın arasına girmeye cesaret edemeyenleri halkın evinde halkın arasındaymış gibi gösterme çabası içine giriliyor. Demek ki bir iktidar değişikliğinde TRT'nin de hesabı görülecek. TRT'nin bugünkü durumunu kabullenmemiz mümkün değildir.” Bunun üzerine vatandaşlar TRT'yi yuhaladı.

Vatandaşın sessiz bir bekleyiş halinde olduğunu kaydeden Bahçeli, "Bu öfke sokağa taşmaması gerekir. Ama sessiz öfke sandıkta patlarsa milletimiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olur.” dedi. Türkiye’de bir sessiz öfke olduğunu, halkın olaylar karşısında öfkesini dışarı vuracağı yerde sessiz kalmayı tercih ettiğini belirten Bahçeli, “Vatandaş biraz uzakta kalıyor diye kendinizin geleceğinizden şüphe etmeyiniz. Vatandaş sizi seviyor. Sevmemesi için de sebep yok. Ama sessiz öfke sandıkta patlarsa milletimiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olur. Sandıkta patlamak iktidar değişikliğini beraberinde getirir. Ama bu mümkün olmazsa bu sessiz öfke 'Artık ümidim kalmadı, bu memleketin gidişatı hayırlı değil, ne olduğu meçhul bir haldeyiz, zulüm var, baskı var, otorite var, diktatorya var’ derse o zaman bu baskılar sokakta patlarsa kardeş kavgası kapının önünde demektir. Herkesin aklını başına alması gerek. Bu gerçeklerle hareket edin.” şeklinde konuştu.

MHP’nin hayırlarının millet için hayırlı olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: “Türkiye’nin bölünmesine evet diyorsanız biz hayır diyoruz. 17-25 Aralık hırsızlığa, yolsuzluğa evet diyorsanız, biz hayır diyoruz. Çözüm sürecine evet diyorsanız biz hayır diyoruz. Cumhurbaşkanının Çankaya Köşkü yerine kaçak sarayda oturmasına siz hayır diyorsanız biz evet diyoruz. Ama ille de kaçak sarayda oturacak diyorsanız biz hayır diyoruz. Bizim hayırlarımız milletimiz için hayırlı olandır. Tüm bunların altında yatan AK Parti’nin herhangi bir şart altında bir başka partiyle koalisyon kurup hükümet olması halinde kendilerinden bazı hesapların, bazı alınan kararların, yolsuzlukların hesabı sorulacak, yüzleşilecek korkusudur. Bu korku Recep Tayyip Erdoğan’ı sardığı için seçim yapmayın da ne yaparsanız yapın, tekrar milletin huzuruna gidelim 400 milletvekili isteriz, tek başımıza iktidar oluruz hevesidir. Türkiye bu yönüyle kilitlenmiştir. Çıkış yolu millet iradesi olmuştur. 1 Kasım’da, kilitlenen Türkiye’yi millet iradesi açacak. Önümüzdeki günlerin önemi buradan geliyor 1 Kasım seçimleri bu yönüyle önemlidir. Birinci görevimiz sandığa gitmektir. İkinci görevimiz oyumuzu mutlaka ve mutlaka gönlünden geçen partiye rahatlıkla verebileceği güvenliğin sağlanmasıdır. Üçüncü görevimiz Türkiye’nin bu genel gidişatına karşı MHP’nin duruşunu, kararlılığını, samimiyetini ülke yönetimine yönlendirebilecek siyasi başarının elde edilmesidir. Tek başına iktidar olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu hedefe hiçbir parti ulaşamaz ise kaygılanma aziz milletim, 4 şartı kim kabul ediyorsa HDP dışında hükümet olmaya, elimizi taşın altına, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. 1 Kasım seçimleri inşallah hayırlara vesile olur. MHP de koalisyon kurma şartlarına da hazır haldedir. Ve bunu da başarmak mecburiyetindeyiz.”