Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen Dağlıca ve Iğdır’daki saldırılar hakkında açıklamaklarda bulunan MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, "Türk milleti tarihinin en karanlık dönemlerinden geçiyor. Şehitlerin hesabını soramıyorsanız hesabını verin." dedi.

MHP Milletvekili Yaldır, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Her gün gelen şehit haberleri artık tahammül sınırını aşmıştır. İki günde verdiğimiz 30 şehidimiz yüreklerimizde tarifi zor acılar oluşturdu. Vatan evlatları Dağlıca’da, Iğdır’da şehit olurken, bir takım AKP’li yetkililerin 1 Kasım seçimleri öncesi ganimet avcılığı gözümüzden kaçmamıştır. İki günde verilen 30 şehidin ardından yapılan bu açıklamalar hafızalardan silinmeyecek bir rezalet olarak anılacaktır. 'Artık bıçak kemiğe dayandı' gibi hamaset cümleleri bir kenara bırakılarak, çözüm için gerekli adımlar atılmalıdır. Öncelikle her gün gelen şehitlerin sorumluları hesap vermelidir. Her gün al bayrağa sarılı tabutlar gelmekte fakat kimse sorumluluğu üstlenmemektedir. 45 günde 100'e yakın şehit var ama sorumluluk benim deyip koltuktan kalkan yok. Verilen şehitlerin hesabını soramıyorsanız hesabını verin. Sonrasında ise hükümet, güvenlik güçlerimizin kısıtlanan yetkilerinin yol açtığı sakıncaları süratle giderip, olağanüstü hal ilanı dâhil gerekli düzenlemeleri derhal Meclis'e getirmelidir."

'Bir damla şehit kanını 550 vekile değişmeyecek kadar aşkla bu vatana bağlıyız' şeklindeki kurnazca hesapların bir kenara bırakılıp gerekli adımların bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Yaldır, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sözde çözüm sürecini ülkemizin başına bela eden bu sorumsuz zihniyetin tamamıyla kontrolünü yitirdiği, basiretini kaybettiği, akli melekelerini gömdüğü ortadadır. PKK’yla kanlı-barutlu yapılan pazarlıklar, başkanlık sistemine dönük bir ihanet anlaşmaları gün yüzüne çıkmaya başlamıştır."