MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, AK Parti’nin seçim arifesinde düzenleyeceği mitingin zamanlamasına dikkat çekerek, kamu araç ve imkanlarının kullanılarak siyasi propaganda yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bugüne kadar yaptıkları uyarılara ve ikazlara, AK Parti yetkililerinin aldırış etmediklerine dikkat çeken Çetinkaya, kendi imkanlarıyla çalışmalar yapmalarına rağmen AK Parti’nin kamu kaynaklarını kullanmayı alışkanlık haline getirdiğini bildirdi. Çetinkaya, “AKP yöneticilerini ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni bu mitingde kamu araç ve imkanlarının kullanılarak siyasi propaganda yapılmasına teşebbüs edilmemesi hususunda ikaz ediyoruz. Uyarılarımıza uyulmaması halinde tüm Ankaralıların haklarının takipçisi olacağımızı kendilerine ihtar ediyoruz.” dedi.

Fatih Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak, 1 Kasım erken seçimlerinin ilan edildiği Ağustos ayından bugüne kadar sahada, alanın her bir detayına ulaşacak ve programımızı anlatacak meşakkatli bir çalışmayı kesintisiz ve yorulmaksızın sürdürmekteyiz. Nitekim Genel Merkezimizin belirlediği takvim dahilinde görkemli ve yoğun katılımlı 'Büyük Ankara Mitingi'mizi de 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarımız ve organizasyonlarımızda, partimizin, teşkilatlarımızın kendi imkanları ve ülkücü camianın bitmek tükenmek bilmez fedakar iradeleri ile her türlü zorluğun altından kalkmış olmanın, helal kazanç ve emeklerimizle başarılı bir seçim çalışmasını yürütmüş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız.”

“MİTİNGİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ”

İl Başkanı Fatih Çetinkaya, seçimden bir gün önce ve seçim yasaklarına ramak kala yapılacak AK Parti mitinginin zamanlaması itibariyle özel önem atfeden bir gelişme olduğunu da bildirerek, “Zira miting öncesi ve esnasında ortaya çıkacak detayların, vakaların tezahürü, seçime yansıması son derece kuvvetli olacaktır. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak öncelikli çağrımız, AKP’nin bugüne kadar yaptığı ve uyarılarımıza, itirazlarımıza rağmen vazgeçmediği bir uygulamasından vazgeçerek, kamu imkanları ve araçlarını siyasi propaganda faaliyetlerinde kullanmamalarıdır. Ankara’da defalarca tanık olduğumuz üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüslerinin, AKP mitinglerine ücretsiz taşıma yaptığı hususu sabit bir vakadır. Nitekim İstanbul ve sair büyükşehirlerde de gözlenen bu durum, siyasi etik ve ahlak ile örtüşmeyen, uygulayıcılarını da kamunun, vatandaşlarımızın haklarına mütecaviz duruma düşüren haksız bir uygulamadır. Bu halde, zamanlaması itibariyle son derece kritik bir dönemece denk getirilen bu mitingde, kamu araç ve imkanlarının kullanılarak siyasi propaganda yapılmasına teşebbüs edilmemesi adına Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerini ve Ankara Büyükşehir Belediyesini ikaz ediyor; miting öncesi ve esnasında ikazımıza konu hususunun ve tüm Ankaralıların haklarının takipçisi olacağımızı kendilerine ihtar ediyoruz.” dedi.