MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun partilerini hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Davutoğlu’nun başbakan olalı beri kendinde olmadığını savunan Yalçın, “Âdeta haşhaş çiğnemiş, captagon almış gibi kelam etmektedir. Rakip siyasi partilerin liderlerine bonzai kabilinden lakaplar takmaya çalışan Davutoğlu’na bu yüzden Haşhaşin Ahmet veya Captagon Ahmet sıfatı daha çok yakışmaktadır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP)Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun son beyanlarına cevaben bir basın açıklaması yaptı. Yalçın, “Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu arasındaki usta çırak ilişkisi, Türkiye’yi ciddi bir rejim bunalımına doğru sürüklemektedir. Özellikle Erdoğan yasa, hukuk, nizam ve değer namına ne varsa yıllardır ayaklar altına alıp durmaktadır. Halkın bütün kesimlerinin temsilcisi olması gerekirken cumhuru kendisine destekleyenler ve desteklemeyenler diye ikiye ayırmakta, kendi zihniyetini benimsemeyenleri bilerek ve isteyerek ötekileştirmektedir. Hâlâ bir siyasi parti lideri gibi sağa sola sataşmakta, siyasi partilerin sözcülerine laf yetiştirmektedir.” ifadelerini kullandı.

“AKP’YE AÇIK AÇIK OY İSTEMESİ REJİN BUNALIMINA KAPI ARAMAKTA”

Dikta rejiminin bu milletin mayasına uymadığını ifade eden Semih Yalçın, “Başkanlık rejimini Türkiye’ye yerleştirmemekle suçlanan Atatürk’ün parlamenter demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını tercih etmesinin sebebi de millî hasletlerimizde aranmalıdır. Erdoğan boşuna heveslenmemelidir; milletimiz, bütün erklerin bir adamın eline verilmesini asla onaylamayacak ve onun tek adamlık şovlarına itibar etmeyecektir. MHP olarak şimdiden uyarıyoruz: Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görev ve yetkilerini aşarak yani Anayasa’yı çiğneyerek açık açık AKP'ye oy istemesi, rejim bunalımına kapı aralamaktadır. Sistem bu zorlamayı kaldırmayacak ve kilitlenerek devlet çarkının işlemez hâle gelmesine yol açacaktır. Tayyip Erdoğan’ın sistemi tıkaması yüzünden ortaya ciddi bir rejim buhranı çıkacaktır.” dedi.

“HAŞHAŞİN AHMET VEYA CAPTAGON AHMET”

“Siyasetin Beberuhi’si Davutoğlu, kalıbına uymayan bıçkın tavırlarıyla ancak kötü bir Erdoğan taklitçisidir. Davutoğlu ötekileştirme ve kutuplaştırmada hocasından geri kalmamak için var gücüyle uğraşmaktadır. Ancak güdük boynuzun kulağı geçmesi mümkün değildir.” diyen Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tayyip Erdoğan ve taklidi Ahmet Davutoğlu, son günlerde yaptıkları konuşmalarla büyük çamlar devirmektedir. Bu konuşmalardan birinde siyasi rakipleri için “Bunlar inşaata bekçi bile olamazlar.” diyen Tayyip Erdoğan, kendi fikir ve duruş perişanlığını ele vermiştir. Bulunduğu makam kendisine beş numara bol gelmektedir. Rakiplerimi sözle alt edeyim derken kendisi alta düşmektedir. Diğer taraftan Davutoğlu, Başbakan olalı beri kendinde değildir; âdeta haşhaş çiğnemiş, captagon almış gibi kelam etmektedir. Rakip siyasi partilerin liderlerine bonzai kabilinden lakaplar takmaya çalışan Davutoğlu’na bu yüzden Haşhaşin Ahmet veya Captagon Ahmet sıfatı daha çok yakışmaktadır.”