MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, “Siz bakanlarınızı temize çıkarabilirsiniz. Fakat milletimizin vicdanında boğazınıza kadar çamura bulandınız.” dedi.
Celal Adan, yazılı değerlendirmesinde, AK Partili 4 eski bakanın TBMM Genel Kurulu’nda, yine AK Partili milletvekillerinin oylarıyla aklanmasının; Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “AKP’li vekillerin bu tavrı bizim açımızdan şaşırtıcı olmamıştır. AKP’li vekiller kendi bakanlarını aklayarak bu suça, günaha ve vebale ortak olmuşlardır. Milletimizin nazarında Bakanları aklayanlar topyekun mahkum olmuştur. Suçluyu adaletten kaçırmak, suçu perdelemek; o suça ortak olmakla eşdeğerdir. AKP Grubu, takındığı tutumla suça ortak olmuştur.” fikrini paylaştı.

“AKP GRUBU’NUN HİÇBİR YÖNETİCİSİ DÜRÜSTLÜKTEN, AHLAKTAN, FAZİLETTEN VE VİCDANDAN BAHSEDEMEZ”

Bundan sonra AKP Grubu’nun hiçbir yöneticisinin dürüstlükten, ahlaktan, faziletten ve vicdandan bahsedemeyeceğine işaret eden MHP’li Adan, şöyle devam etti:
“Zira vicdanların sesi dinlenmemiş, yukarıdan gelen emirlerle hareket edilmiştir. Vicdan ve milli irade pazara saçılmıştır. AKP Grubu, vicdan ve ahlak sınavından sınıfta kalmıştır. Elliye yakın AKP’li Milletvekilinin ortaya koyduğu iradeyi kutlamakla birlikte kendilerinden daha yiğitçe bir tavır bekliyoruz. Bu Vekillerin hırsızlığa karşı koyduğu bu tavır, AKP Yönetiminin bölücülerle yaptığı işbirliğine karşıda koymalarını bekliyoruz.
AKP Grubu, kendi bakanlarının suçlarının sabitliğine ikna olduğu için onları Yüce Divan’a gönderip ipliklerinin daha da pazara dökülmesine engel olmaya çalışmıştır. Çünkü AKP’li vekiller de gayet iyi bilmektedir ki; bakanların Yüce Divana gitmesi demek daha fazla kirli çamaşırın ortaya dökülmesi demektir. Fakat bu hesap yanlış bir hesaptır. AKP’li vekillerin bir hesabı varsa milletimizin de bir hesabı vardır.”

“OPERASYONU PERDELEMEK İÇİN YAPTIKLARI, ÇEVİRDİKLERİ OYUNLAR VE HÜLLELER NOT EDİLMİŞTİR VE UNUTULMAYACAKTIR”

Adan, Türk siyasi tarihinin gördüğü en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalının sadece sayısal ağırlığa güvenilerek kapatılamayacağını ifade ederek, sözlerini, “ 17-25 Aralık 2013’ten bugüne olup biten her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmiştir. Bu süre zarfında AKP’nin bu bakanları kurtarmak ve bu operasyonu perdelemek için yaptıkları, çevirdikleri oyunlar ve hülleler not edilmiştir ve unutulmayacaktır. Bu hesap kapanmamıştır. AKP’li bakanları AKP’li parmaklarla temize çıkarmanın bedelini milletimiz hiç şüphesiz bu parmak sahiplerine ödetecektir. Siz bakanlarınızı temize çıkarabilirsiniz. Fakat milletimizin vicdanında boğazınıza kadar çamura bulandınız.” cümleleriyle tamamladı.