MHP Çorum milletvekili adayı Vahit Kayrıcı, Ankara Savcısı Serdar Coşkun’un tarafsız medyayı susturma girişimine tepki göstererek, "Hırsızlıkları ortaya çıkaran insanları içeri atarsanız ve sonra medyadan hesabını sormaya kalkarsanız, birileri de bir gün gelir sizden bunun hesabını sorar." dedi.

MHP’den 21. dönem milletvekilliği görevinde de bulunan Kayrıcı, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kayırıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Çorum’da gerçekleştirilen mitingini eleştirdi.

'MİTİNG YAPIYORUZ DİYE MİLLETE EZİYET ETTİLER'

Kayrıcı, "Devletimiz parti devleti haline geldi. Sanki savaş varmış gibi 2 -3 bin polisi Çorum’a getirerek kenti abluka altına aldılar. Önlem diye yapılanlarla Çorum’u perişan ettiler. Bütün siyasi partilerin bayrakları, belediye ve resmi araçlarla söktürülmeye çalışıldı. Bu belediye sadece AKP’ye oy verenlerin belediyesi değil. Çorum’da dün kaos yaşandı. İnsanları evlere hapsettiler. Araçlarını çektiler. Bizim Saat Kulesi Meydanındaki seçim otobüsümüze bile tahammül edemediler. Devlet terörü vardı dün Çorum’da. Daha önce MHP, CHP ve HDP dahi miting yaptı ama kimse kimseye kaos yaşatmadı. Kimse kimseye bir şey söylemedi, bayrağını indirmedi. Demokrasi böyledir. Ama demokrasiyi içine hazmedemeyenler miting yapıyoruz diye millete eziyet ettiler." şeklinde konuştu.

"13 yıldır tek başına iktidarda olan hükümet düzgün çalışsaydı, yolsuzluk ve hırsızlık olmasaydı Türkiye bölgesinde yıldız olurdu." diye konuşan Vahit Kayrıcı, AK Parti Hükümetini freni kopmuş kamyona benzetti. Kayrıcı, "7 Haziran’da bunlara dur demeliyiz. AKP’li adaylar gelsinler karşılıklı televizyonlarda tartışalım isterdik. Eğer söylediklerimizde yalan veya riya varsa gelsinler açıklasınlar. Ama maalesef kendi kafalarına göre konuşup gidiyorlar." dedi.

MEDYAYI SUSTURMA GİRİŞİMİNE TEPKİ

Kayrıcı, AK Parti’nin 13 yılda Türkiye’ye verdiği en büyük zararın insanların birbirine ve devlet kurumlarına olan güvenini bitirmek olduğunu vurguladı. Kayrıcı, şöyle devam etti: "Ülkede savaş çıkarmaya gerek yok, en büyük zarar bu tür uygulamalarla verilir. Polisi polise baskın yaparak tutukladılar. Hırsızlık ve yolsuzluk kendisine döndüğü zaman, 17-25 Aralık’ta ‘siz çaldınız’ denildiği zaman Erdoğan ve etrafındakiler geçmişte aslanım, yiğidim diye övdüğü savcıları vatan haini ilan etti. 'Bunlar bizi kandırdı, yanıldık' diyorlar. Siz 13 yıldır devlet yönetiyorsunuz. Yanıldım deme şansınız yok. Hırsızlıkları ortaya çıkaran insanları içeri atarsanız ve sonra medyadan hesabını sormaya kalkarsanız, birileri de bir gün gelir sizden bunun hesabını sorar. Fetva verdirip çalsalar bile hepsinin hesabını soracağız. Fakir fukaranın hakkını yiyenlerden bunun hesabını soracağız. Artık kaçacakları yer kalmadı."