MHP Balıkesir İl Başkanı Nuri Argun Atıcı, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü beliirterek, "Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için özellikle idam cezasının geri gelmesi gerekiyor." dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Aslan'ın vahşice katledilmesini, 12 yıllık AKP iktidarının bir ürünü olarak değerlendirdiğini belirten Atıcı, toplumdaki yozlaşmanın sonucu ortaya çıktığını söyledi. İnsani ve İslami değerlerle törelerin ortadan kalktığını ifade ederek, "İnsanların, vahşi bir katil şeklinde insan katledebilecek duruma gelmesinin vebali bu hükümetin üzerindedir, çünkü bu eğitim sistemi ve bu yapı, insanların ekonomik problemleri ve birçok sorunlar, insan ahlâkına sığmayan şekiller, oluşumlar, yönlendirmeler, dizi filmler bu sonucun son noktasıdır. İsminde Can olan, ismi de güzel bir kızımız. Kızlarımız var, çocuklarımız var; bu kızımızın böyle bir vahşetin kurbanı olması bizi üzmüştür." dedi.

Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için özellikle idam cezasının geri gelmesi gerektiğine dikkat çeken MHP İl Başkanı Atıcı, "Çünkü artık bu ülkede bu vahşetlerin yaşanmaması için caydırıcı faktörlerin olması gerekiyor. Hukuk yetmediği için bu kanunlar değiştirilerek, artık vatan hainleri ve çocuklar üzerinde istismar yapanların caydırılması için kanunların değişmesi gerekiyor. Buradan Meclis'e sesleniyorum, bu kanunların değişmesi için kim sorumluysa onlar aracı olmalı, çünkü bu tür vahşetler bir daha bu ülkede yaşanmamalı." diye konuştu.