MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı açık mektupta, "Sizin neyiniz Türk tipi ki, başkanlığınız da Türk tipi olsun?" dedi.

Atilla Kaya mektubuna, "İkimiz de biliyoruz ki, ne sizin duymak istediğiniz ne de benim söylemek istediğim hitap budur. Sizin bir parti sözcüsü gibi meydanlarda dilendiğiniz “devlet başkanı” hitabıdır; benim gönlümden geçen ise, bağımsız Türk yargısının karşısına çıktığınız gün, onurlu bir Türk savcısının dudaklarından dökülecek olandır." ifadesiyle giriş yaptı.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı makamında halen AK Parti Genel Başkanı’ymış gibi davranmasına söyleyecek sözü olmadığını belirten MHP’li Kaya, "Zira, üzerine aldığı görevi ‘tarafsızlıkla’ yerine getirmek için namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini zevkle çiğneyebilecek tıynette bir insana etki edecek kudrette bir söz yok. Öte yandan; ‘Tarafsızlık’ı bir kavram olarak algılamanızı beklemek de -entelektüel düzeyiniz göz önünde bulundurulduğunda- size haksızlık olacaktır." diye konuştu.

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK LAKIRDISI"

"Başkanlık hırsını bir zırh gibi üzerine geçirmiş psikolojinizin size söylettiği garip sözler ve yaptırdığı garip işler vardır." diyen MHP’li Kaya, "Nedamet getirip bunlardan kurtulmayı dilerseniz, sarayınızda Saraçoğlu’dan farklı uzmanları danışman olarak istihdam etmenizi tavsiye ederim. Zira sağlığınızı tehdit eden haller, otlarla şifa bulacağınız türden değildir. Bu kabilden bir hâl ‘Türk Tipi Başkanlık’ lakırdısını dilinize pelesenk edişinizdir. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Sizin neyiniz Türk tipi ki, başkanlığınız da Türk tipi olsun?" şeklinde devam etti.
Kaya mektubunda, "Ne oldu ki; bırakın sahiplenmeyi hatta söylemeyi- ‘Türk’ sözünü duymaya bile tahammülü olmayan, Anayasa’dan ‘Türklüğü’ çıkarmayı siyasi gayretlerinin baş hedefi gören siz, ‘Türk Tipi’ bir yönetim modelinden bahseder oldunuz? Kalkmış, ‘bizim tarihimizde, genlerimizde, geleneğimizde başkanlık sistemi var’ diyorsunuz. Siz değil miydiniz; Türk Milleti’ni 36 etnik parçaya bölen. Şimdi, hangisinin tarihinden, geleneğinden bahsediyorsunuz? “Tarih”, “gelenek” yetmezmiş gibi bir de ırkçı duyguları okşamak için genlerden söz ediyorsunuz. Siz değil miydiniz onları ayakları altına alan? Biz sizi tanıyoruz. Siz, elinizden gelse, adında ‘Türk’ geçiyor diye ‘türkü’ bile söyletmezsiniz. Ama adadaki dostunuz ciddiye alırsa alınabilir, dikkat.” dedi.

“SİZ ‘TÜRK TİPİ’ OLMAYI DENEMELİSİNİZ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya açıklamasını, "Sayın Cumhurbaşkanı; günü geldiğinde hangi tarihte, nasıl anılırsınız bilemem ama Türk tarihinde utanılmayacak bir yer edinmek isterseniz, nedamet getiriniz. ‘Türk Tipi Başkanlık’ı savunmaya hakkınız olsun istiyorsanız, öncelikle siz ‘Türk Tipi’ olmayı denemelisiniz. O müthiş egonuz milletin her ferdini kefen giymiş partizanlara dönüştürebileceğinizi düşündürtmesin size. Bakın, anlayasınız diye Osmanlıca söylüyorum: ‘Ne mümkün zulm ile bidâd ile imhâ-yı hürriyet Çalış idrâki kaldır muktedirsen âdemiyetten’." ifadeleriyle tamamladı.