MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını yitirdiğini, Anayasa’yı çiğnediğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da önüne ne konursa onu okuyan bir haline geldiğini söyledi.

MHP Antalya İl Başkanlığı 11. Olağan İl Kongresi Kepez Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Antalya il başkanlığı için 7 adayın olduğu kongrede 642 delege oy kullanmak için salonda hazır bulundu. Antalya il başkanı olabilmek için Lokman Kaya, Ali Adnan Kaya, Ali Gözükara, Atlıhan Bozkurt, Ali Alpay Bilge ve Cemil Yumak isimleri adaylıklarını koydu. Adaylardan Engin Altınok sağlık sorunları nedeni ile adaylıktan çekildi. Salonda, geçtiğimiz Cuma günü Ege Üniversitesi’nde öldürülen Ülkü Ocakları Okul Teşkilat Başkanı olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafı da yer aldı. Çarkıroğlu için salonda Fatiha Suresi okundu.

Kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hükümeti eleştirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını yitirdiğini, Anayasa’yı çiğnediğini ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da önüne ne konursa onu okuyan bir haline geldiğini ifade eden Ayhan, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde bankaların battığını borsa işlemleri devam ederken Cumhurbaşkanı söylüyor. Batan bir bankanın borsa işlem görmesi mümkün müdür? Doğuya gidiyorlar orada başka türlü konuşuyorlar. Kürtçü gibi konuşuyorlar, batıya geliyorlar Türkçü gibi konuşuyorlar. Biz Ankara’da ne konuşuyorsak Tunceli’de de aynı konuşuyoruz.” dedi. Ayhan, Türkiye’nin AKP iktidarı döneminde ayakkabı kutuları, yatak odalarında para sayma makineleri ve rüşvetle tanıştığını ifade etti. Türkiye’nin bir yılda hırsızlık, arsızlık, yolsuzlukta 17 basamak ileri gittiğini kaydetti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Arif Sarıdaş da Türkiye Cumhuriyeti’nin zorlu günler yaşadığına değinen Sarıdaş, AKP’nin yıkım projesi yürüttüğünü ifade etti. Milli kimliğin tehdit ve baskı altında olduğunu söyleyen Sarıdaş, “Türklük kullanılıyor. Ne yazık ki AKP’nin açılım paketiyle şımarttığı, üniversitelere taşıdğı PKK’lı hainler cuma günü Ege Üniversitesi’nde Okul Teşkilat Başkanımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu katletmiştir. Şiddetle kınıyorum. Asla unutulmamalıdır ki ülkemizde kader birliği bağları ile birbirimize bağı bulunuyoruz. Türkiye’nin ve Türk milletinin sahipsiz olduğunu bilenler varsa bunun böyle olmadığını yaşayarak göreceklerdir.” dedi.