MHP Milletvekili Zeynel Balkız, “Yüzde 10 barajı bu kadar zorlanmasaydı yüzde 5, yüzde 7, yüzde 8 seviyesinde olsaydı HDP'nin alacağı oy elbette ki bu kadar olmazdı” diyerek yüzde 10’luk seçim barajını eleştirdi.

MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, TBMM'de yaptığı basın toplantısında, koalisyon müzakereleri ve hükümet kurma çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında görüş farklılığı yaşandığını savundu. Balkız, kamuoyunda da böyle bir izlenim olduğunu ileri sürdü. Balkız, Gölmarmara'da meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasında ihmal ve hizmet kusurunun bulunduğunu belirterek, kazanın yaşandığı 58.8 kilometrelik yol güzergahının 1998 yılından bugüne kadar bitirilemediğini söyledi.

Balkız, bir soru üzerine, seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi ile ilgili konunun parti organlarında görüşülmediğini bildirdi. Balkız, kişisel görüşünün, yüzde 10 barajının HDP'ye hak etmediği oranda bir oy almasına neden olduğunu ifade etti. Balkız, şöyle devam etti: "Yüzde 10 barajı bu kadar zorlanmasaydı yüzde 5, yüzde 7, yüzde 8 seviyesinde olsaydı HDP'nin alacağı oy elbette ki bu kadar olmazdı. Pozitif bir ayrımcılıkla toplumda AK Parti'nin tekrar yeniden iktidara gelmesini istemeyen bir grup HDP'ye oy vermiştir. Onun için kişisel düşüncem yüzde 10 barajı çok yüksektir. Temsil noktasında haksız sonuçlara neden olmaktadır."

Gölmarmara'da meydana gelen ve 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasına da değinen Balkız, ihmal ve hizmet kusurunun bulunduğunu belirtti. Balkız, kazanın yaşandığı 58.8 kilometrelik yol güzergahının 1998 yılından bugün kadar bitirilemediğini ve bundan dolayı yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.