Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Atatürk Orman Çiftliği'nin muhtarı benzetmesini yaptı. Erdoğan'ın anayasayı hiçe sayarak parti başkanı gibi davrandığını belirten Büyükataman, “AKP'nin seçimi kaybedeceğini anlayınca saraydan çıkarak sahaya indi” dedi.

'KUR'AN-I KERİM'İ SEÇİM MALZEMESİ YAPMA EDEPSİZLİĞİNİ GÖSTERDİ'

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Ahmet Şafak konseri etkinliğine katılan Büyükataman, eleştiri oklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yöneltti. Erdoğan'ın rotadan çıktığını belirten Büyükatman, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin gümbür gümbür iktidara yürüdüğünü gören kaçak saray mukimi, Atatürk Orman Çiftliği'nin muhtarı, saraydan çıkarak sahaya indi. Erdoğan anayasayı çiğneyerek alenen parti genel başkanı gibi hareket etmekte. Kabe, diyanet, imam hatipler, başörtüsü Erdoğan'ın propaganda malzemesi oldu. Erdoğan pusulayı şaşırdı, rotayı kaybetti. Kur'an-ı Kerim'i seçim malzemesi yapma edepsizliğini gösterdi. Bu nasıl bir edepsizliktir?” dedi.

'BUNLAR MÜNAFIKLIK ALAMETİ'

Erdoğan'ın düzenlediği mitinglerin birine Kur'an-ı Kerim ile çıkmasına sert tepki gösteren MHP Genel Sekreteri Büyükataman sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanlık sistemi getirmek için yüce kitabımız ne hakla kullanılmaktadır. Erdoğan bu günahlarının bedelini iki cihanda nasıl ödeyecektir? Erdoğan'ın Kur'an-ı Kerim'i göstereceği yer Müslüman Türk Milletinin olduğu yer değildir. Milletimiz zaten Kur'an ile yaşamaktadır. Asırlardır Kur'an ile nefes almaktadır. Erdoğan gitsin Müslüman düşmanlarına Kur'an-ı Kerim göstersin. Yapabiliyorsa İslam düşmanlarına Kur'an öğretsin. Bunlar münafıklık alametidir. Bu olanlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kur'an-ı Kerim'i çıkartmaktadır. Oysa ceketinin cebinde İncil gizlemektedir.”

Konuşmaların ardından MHP'nin Bursa aday tanıtımı yapıldı. Daha sonra ise sanatçı Ahmet Şafak Bursalılara güzel bir konser verdi.