Bursa Nilüfer Belediye'sinde ki dernek binasında muhtarlarla buluşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, parti olarak hep ‘hayırcı’ diye tanıtılmaktan yakındı. Büyükataman, “Biz hiçbir şeye hayır demedik. Türkiye gerçekten bölünmenin eşiğinde. Türkiye’nin önemli bir bölümünde bu gün devlet yok ne yazık ki. Paralel yapılanma dedikleri asıl düzen orada PKK eliyle kuruldu. Size paralel yapılanma nasıl oluyor orada PKK gösterdi.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Nilüfer muhtarlar derneğini ziyaret etti. Büyükataman, muhtarların “CHP ile birlikte bir meclis başkanı seçemediniz mi? Başkanlığı AKP’ye kaptırdığınız” şeklinde ki eleştirisine, şu karşılığı verdi: “Milliyetçi Hareket Partisi’ni başından itibaren HDP ile aynı karede göstermeye yönelik çabalar ortaya konuldu. Bu senaryoda ne yazık ki Kılıçdaroğlu da önemli bir rol kendisine emanet edildi. Sanki hükumet kurma görevi kendisine verilmişçesine işte yüzde 60’lık bloktan bahsederek başbakanlıktan bile fedakarlık yaparak sayın bahçeliye başbakanlığı tevdi edebilecek, dolayısıyla bu üç siyasi partinin bir koalisyon oluşumunda birlikte olması icap ettiğini söyledi. Böyle bir blok yok böyle bir blok içinde bizim olmamız mümkün değil.”

Türkiye’nin 35 yıldır eli kanlı, etnik temelde bölücülük yapan PKK terör örgütü ile bir mücadele yürüttüğünü anlatan Büyükataman, “Bunların siyasi uzantıları HDP'dir. Bunlar hala HDP ile aralarına mesafe koyamayan, hala ‘PKK’ya terör örgütüdür’ diyemeyen bir anlayışın temsilcileridir. Bu zihniyetle bizim aynı karede yer almamız mümkün değilken, sayın Kılıçdaroğlu’nun üç siyasi partinin bir arada hükumet oluşturması, meclis başkanlığı seçiminden birlikte olması şeklinde takdime çalıştığı bu değerlendirme bizce doğru değil.” şeklinde konuştu.

İsmet Büyükataman, meclis başkanlığı seçiminde kendilerinin CHP adayını desteklemesi halinde, HDP’li 40 milletvekilinin son turda geçersiz oy kullanması için AK Parti ile HDP’nin anlaştığını ileri sürdü.

İsmet Büyükataman, muhtarların ülkede çok israf yapıldığını belirtmesi üzerine şunları söyledi: “Biz ne birilerinin söylediği kadar gerçekten bu ölçüde hovardaca milletin imkanlarını ve kaynaklarını heba edebilecek kadar zenginiz. Nede zamanı bu kadar boşa harcayacak ölçüde zamana sahip bir ülke değiliz.”

Kendilerinin parti olarak hep ‘hayırcı’ olarak tanıtıldığından yakınan MHP’li İsmet Büyükataman, şöyle konuştu: “Biz hiçbir şeye hayır demedik. Biz anayasanın ilk dört maddesinden taviz vermeyiz dedik. Bunlar yıllardır terörle müzakere yaptılar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Türkiye gerçekten bölünmenin eşiğinde. Türkiye’nin önemli bir bölümünde bu gün devlet yok ne yazık ki. Paralel yapılanma dedikleri asıl düzen orada PKK eliyle kuruldu. Buna zemini hazırlayan, üç maymunu oynayan mevcut hükumet değil mi? Askeri Kışlaya hapsettiniz. Polisi karakoldan çıkarmadınız. Size paralel yapılanma nasıl oluyor orada PKK gösterdi. Bu gün utanmadan çıkıp ‘ya biz iyi niyetle üç maymunu oynadık ama orada bu sürede PKK silah yığınağı yapmış, bomba bilmem ne yapmış diye acziyetinizi ortaya koyuyorsunuz. Terörle müzakere yerine mücadele edilmelidir. Kötü kazınıncaya kadar. Yolsuzluklarla mücadeleyi önemsemiyor muyuz. Her siyasi parti seçim beyannamesinde bunun vaadini veriyor. 17-25 Aralık yolsuzluk konusu başta olmak üzere yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidilmeli ve sonu ucu kime dayanırsa dayansın gereği yapılmalıdır’ dedik.”

Büyükataman, ‘Muhtarların mecliste hükumet kurma yolunda daha aktif olmalarını söylemesi üzerine de; “Şimdi eli kanlı terör örgütüne de 80 vekil, bana da 80 vekil verip, mecliste yan oturtup, ondan sonra omuzlarıma çok ağır veballer tevdi ederseniz bu haksızlık olur. Güçlü bir MHP grubuna gerçekten orada ihtiyaç var. Türkiye’nin ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

BİRAZ ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYMAK GEREKİYOR

Toplantıda söz alan Nilüfer Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Yılmazer ise şunları söyledi: “Siz bahsettiniz ‘80 vekil, 80 vekil’ diye ve bütün sorumluluğu bana yükleyip, onlara yüklemiyorsunuz.’ dediniz. Doğru, haklısınız, ‘ne verdiniz ki ne istiyorsunuz’ söylemekle de her hangi bir sorun söz konusu değil. Ancak bu noktada halkın anlayacağı dilden konuşamıyor muyuz? Şimdi bunu da düşünmemiz gerekiyor. Burada bir sıkıntı var herhalde. Çünkü geçmişten beri bu ülkenin bir çimentosu oldu Milliyetçi Hareket Partisi ama yani bunu birazcık ideolojiden kitle partisi yönünde biraz daha açılmak mı gerekiyor, burada bir eksiklik var. Çünkü halkın bu anlamda eğer lanet olası PKK terörünü destekleme ve onların temsilcisi olan partilerin aldığı oy kadar milliyetçi Hareket Partisine oy veriyorsa e birazcık burada düşünmek gerekiyor. Ya da biraz önce hep sitem ettiğimiz yapılara oy veriyorsa, hani derler ya şapkayı birazcık önümüze koymak gerekiyor. O zaman biraz daha fazla çalışmak gerekiyor.”