MHP’li Mustafa Canlı, son dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndaki atamalara 'yangından mal mı kaçırılıyor' diyerek tepki gösterdi. Canlı, “Sırf benim yakınlık duyduğum sendikadan bağlantısı var diye yönetici atamayın.” dedi.

MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Son dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda yapılan görevden el çektirmeler ve atamalar konusunu gündeme taşıyan Canlı, çıkartılan torba kanunu ile kurumun teşkilat yapısında değişikliğe gidildiğini anlattı. Çok sayıda üniversite öğrencisinin barınma sorunu olduğunu kaydeden Canlı, tepeden inme atanan yöneticilerin öğrenciler yerine kendilerini oraya atayan zihniyete hizmet edeceğini savundu. Canlı, “Bu manada hükümeti ve ilgili bakanlığı uyarıyorum. Bir kuruma yönetici atarken lütfen liyakatine ve tecrübesine dikkat edin. Sırf benim yakınlık duyduğum sendikadan bağlantısı var diye yönetici atamayın. Hafızayı silmeyin. Yıllardır kurumda hizmet eden, kurumca özdeşleşen yöneticileri bir tarafa atamayın.” diye konuştu.

Türkiye genelinde 530 yurt müdürlüğü ve 81 il müdürlüğünde 611 atamanın yapıldığını ifade eden Mustafa Canlı, yeni hükümet kurulma aşamasında yapılan atamaların alelacele yapıldığını ifade ederek 'Yangından mal mı kaçırılıyor' diye sordu.