MHP Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. bölge milletvekili adayı Şefkat Çetin, AK Parti hükümetinin 'İsrail’in ve emperyalist güçlerin kuklası' haline geldiğini savunarak, “7 Haziran seçimleri bu kukla hükümetten kurtulmak için son fırsat.” dedi.

Ankara’da seçim çalışmalarını sürdüren Şefkat Çetin yaptığı konuşmada, bin yıldan beri bir arada yaşayan aynı acıyı, aynı sevinci ve aynı üzüntüyü paylaşan toplumun AK Parti hükümeti tarafından 36 parçaya bölünmek istendiğini ifade etti. Çetin, “Ülkemiz hem stratejik olarak hem de yeraltı ve yerüstü kaynaklar bakımından çok önemli ve zengin bir coğrafyada bulunuyor. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımıza sahip olmak isteyen emperyalist güçlerin ve İsrail’in oyuncağı olan bu hükümet, kardeşi kardeşe kırdırtmaya çalışıyor. Suriye’deki, Libya’daki ve Iraktaki Arap baharını Türkiye’ye de yaşatmaya çalışıyorlar.”diye konuştu.

MHP’li Çetin, 'Türkiye’nin sorunlarını çözemeyen AK Parti’nin, ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden uluslararası alanda terör örgütü olarak görülen PKK ile Dolmabahçe Sarayı'nda aynı masaya oturduğunu' iddia ederek, hükümetin Anayasa ve hukuku uygulanmaz hale getirdiğini öne sürdü. Çetin, şu ifadeleri kullandı: “Federatif başkanlık sisteminin alt yapısı oluşturulmaktadır. Bunu topluma alıştırmaya çalışıyorlar. Ülkemiz emperyalist güçlere peşkeş çekiliyor. Kukla AKP hükümetinden kurtulabilmemiz için ülküdaşlarımızın, gönüldaşlarımızın elbirliğiyle gerekli çalışmayı göstereceğine, sandıklara da sahip çıkacaklarına inanıyor ve güveniyorum. Biz hiç kimseye din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan bakıyoruz. Bu hükümet parmak indir kaldır hükümeti haline gelmiş, tek kişinin yönettiği bir ülke durumuna düşürülmüştür. Bir kişinin talimatıyla hukuk dışı işlemler yapılmış, hukuksuz işleri açığa çıkaran kişiler görevlerinden alınmıştır. Yargı bağımsızlığı hiçe sayılmasına izin veremeyiz."

Çetin, 'üç beş hırsızın, soysuzun istemesi ile insanların birbirine düşürülmesine, kardeşin kardeşe kırılmasına' izin vermeyeceklerini vurguladı. “Tüyü bitmemiş yetimin, esnaf, çiftçi, işçi, memur ve emekli kardeşimin haklarını din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin savunacağız.” diyen Çetin, milletin desteğini aldıktan sonra 'hırsızları, soysuzları, Anayasa'yı hiçe sayanları vatan hainliğinden Yüce Divan'da yargılayacaklarını' söyledi.