MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, güvenlik paketinin akıbetinin AK Parti’nin PKK pazarlığına bağlı olduğunu belirterek, “AKP kirli emellerine yüce Meclis’i alet ediyor.” dedi.
Şefkat Çetin, iç güvenlik yasası ve hükümetin bölücü örgütle müzakere ettiği 10 maddelik metnin gündeme eşzamanlı gelişinin, birbirleriyle yakından ilgili olmalarından kaynaklandığına işaret ederek, konuya ilişkin yazılı değerlendirme yaptı.
İç güvenlik paketi ve hükümetle bölücü örgüt arasındaki müzakerelerin, AK Parti hükümeti ve PKK arasındaki pazarlıkların iyice aleniyete döküldüğünü ve her iki tarafın da bu kirli ittifaktan daha fazla faydalanmanın yollarını aradığını gösterdiğini kaydeden MHP’li Çetin, “AKP iktidarı yaklaşan seçimler öncesi PKK’nın iplerini daha sıkı tutabilmek için iç güvenlik paketi tehdidini kullanmaktadır. Buna karşılık PKK ise seçimlere kadar kendilerine muhtaç olan AKP’den daha fazla taviz koparmanın peşindedir.” görüşünü belirtti.
Şefkat Çetin, terör örgütüyle seçim öncesi sorun çıkarmayacağı garantisi için hükümetin pazarlık yaptığını ifade ederek, iktidarın aslında uygulatmayacağı iç güvenlik paketi bahanesiyle kirli emellerine Yüce Meclis’i alet ettiğini vurguladı.

Çetin açıklamasını, “Bölgenin PKK’ya teslim edilmesiyle birlikte taş atan çocukların ve çok sayıda kandırılmış insanımızın molotof kokteylinden bombalı saldırılara her türlü kanlı eylemleriyle masum insanlara kıymasında 13 yıllık iktidarlarının sorumluluğunu teslim alacak bir namuslu AKP’li yok mudur? Asıl mesele siyasi iradenin, yani AKP hükümetinin ülkenin bir bölümünde yasaları uygulayacak devlet otoritesini yok etmesidir. Silahlı bölücü militanlarına müdahalenin valilik iznine bağlanması ve bu izinlerin hiçbir zaman verilmemesi nedeniyle, bölücü örgütün bırakmadığı silahlar Türk devletine bıraktırılmıştır.” şeklinde sürdürdü.

“PAKET İLE OLUŞACAK MUHALEFETİN ETKİNLİĞİNİ KIRMAK AMAÇLANIYOR”

Otoriter bir Türkiye’nin temel taşlarından birisi olarak tasarlanan güvenlik yasasının, AK Parti’nin başkanlık sistemi ve federasyon planlarına karşı oluşacak muhalefetin etkinliğini kırmayı amaçladığı fikrini belirten Şefkat Çetin, şöyle dedi:
“AKP’nin ve PKK’nın çıkar birlikteliği birbirlerinden vazgeçmelerini imkânsız kılmaktadır. AKP’nin doğal lideri Tayyip Erdoğan 1991’den itibaren Türkiye’de 36 etnik grup arayışı PKK’nın hedefleriyle birebir örtüşmektedir. Bugün Türkiye’ye dayattığı başkanlık sisteminin ardında etnik parçalanmaya dayalı federal bir yapı vardır. Bölücü terör örgütü PKK’nın tek amacı ise Türkiye’nin bir bölümünü de içine alacak bir sözde Kürdistan kurmaktır.
Ayrıştırmaya dayalı çok sayıda icraatıyla bölücülere hizmeti tescilli AKP hükümeti, terör örgütünün müebbete mahkûm elebaşı başta olmak üzere Kandil’deki çetesiyle aynı masaya oturacak kadar yolunu şaşırmıştır. Türk milletine karşı işlediği suçların hesabını sormak yerine, açılım ucubesi adı altında PKK’ya meşruiyet kazandıran ve devletin muhatabı yapan AKP bölücülerin suç ortağı olmuştur. Her ortaklık bozulur ancak suç ortaklığı zor bozulur. Bu nedenle Meclis’teki güvenlik paketi ya da başka bir gelişmenin açılım adı altında AKP ve PKK tarafından yürütülen ihanet sürecini sona erdiremeyecektir.”
“Milliyetçi Hareket’in iktidarının ilk icraatı ise açılım adlı ihanet sürecini sona erdirmek, vatana ihanetin hesabını sormaktır.” vurgusunu yapan Çetin, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü savunan ve bu uğurda mücadele veren Türk milliyetçilerinin, Türkiye tarihinin en kritik ve zorlu seçiminde aza değil en büyüğe talip olacaklarını kaydetti.