MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanı’nın bir parti lideri gibi konuşmaması, Genel Kurmay Başkanı’nın da siyasi polemiklere girmemesi gerektiğini belirterek, "Çok heves eden üzerindeki üniforma ile tarafsızlık sıfatını çıkararak siyaset yapmalıdır." dedi.

Süleyman Şah Türbesi operasyonu hakkında yazılı açıklama yapan Şefkat Çetin, "Ecdat toprağını tek kurşun atmadan terk eden AKP hükümeti bugüne kadar izlediği ‘ver kurtul’ politikalarını geliştirerek ‘kaç kurtul’ aşamasına geçmiştir.” ifadelerini kullandı. Çetin, vatan toprağı olarak kabul edilen bir yerin terk edilmesinin türbenin taşınmasının, manevi değerlerin, kutsal emanetlerin güvenceye alınması şeklinde izah edemeyeceğine veya Mehmetçiğin burnu kanamadan getirilişi ambalajıyla gizlenemeyeceğine dikkat çekti.

"TSK OPERASYONLARININ KENARINA PKK MÜSVEDDELERİ İLİŞTİRİLDİ"

Hükümetin yaptığı bütün algı operasyonları bir tarafa, terör örgütünün birinden kaçarken, asıl tehdit olan bölücü terör örgütü PKK ile yapılan işbirliğinin pişkin bir şekilde sunulmasının kabul edilir bir yanı olmadığı yorumunu yapan MHP’li Çetin, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yaptırılan operasyonların kenarına PKK müsveddelerinin iliştirilmesi, AKP’nin yıllardır alt yapısını hazırladığı en çılgın projeleridir. 13 yıllık AKP iktidarının milletimize son hediyesi, TSK ve PKK’nın omuz omuza getirilme girişimidir." görüşünü belirtti.

"MHP BÜTÜN MİLLETİN HASSASİYETLERİNİN SÖZCÜSÜDÜR"

Çetin sözlerini “İktidar ne kadar milletin temsilcisi ise muhalefet de bir o kadar milletin temsilcisidir ve devlet politikaları oluşturulurken görüşlerimiz ve bilhassa uyarılarımız dikkate alınmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi oy aldığı kendi seçmen kitlesinin yanı sıra bütün milletin hassasiyetlerinin sözcüsüdür.” diye sürdürdü.

“OPERASYONLA İLGİLİ HİÇ KİMSEYE HABER VERMEDİK” TARTIŞMASI

Operasyonla ilgili hükümetin “hiç kimseye haber vermedik, hiç kimseyle görüşmedik ve hiç kimseden izin almadık” açıklamalarıyla kamuoyuna yansıyan bilgilerin örtüşmediğine de işaret eden Şefkat Çetin, şöyle devam etti:
“Operasyon öncesi terör örgütünden görüşüldüğüne dair açıklama gelmiştir. Bölgedeki sözde kantonun başbakanı ile görüşüldüğü ortaya çıkmaktadır. Peşinden cumhurbaşkanlığı makamının PYD ile ilgili açıklamaları kesinleşen bu garabeti, bu çelişkiyi siyasiler dillendirmeyecek de ne yapacak, kabullenecek midir? Amerikanvari pozlarla basına servis edilerek bir algı oluşturmaya çalışılırken, öbür tarafta PYD bölgesinden araçların geçişi ve PKK’lıların mihmandarlık edişinin canlı yayında gösterilmesi Türk milletini incitmiştir.”

“GENELKURMAY BAŞKANI DA SİYASİ POLEMİKLERE GİRMEMELİDİR”

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin haklı eleştirilerinin muhatabı ne Genel Kurmay Başkanı ne de cumhurbaşkanıdır.” vurgusu yapan MHP’li Çetin, “Eleştirilerimize cevap vermesi gereken muhatap başbakandır. Ancak Başbakan Davutoğlu kendi bakanlar kurulunu dahi toplamaktan aciz ve yetersiz olduğu için 7 Haziran seçimlerine kadar Cumhurbaşkanının takviyesi ile devam etmektedir. Cumhurbaşkanının bir parti lideri gibi konuşmamalı, Genel Kurmay Başkanı da siyasi polemiklere girmemelidir. Çok heves eden üzerindeki üniforma ile tarafsızlık sıfatını çıkararak siyaset yapmalıdır. Siyasi bir kimlik aldıktan sonra konuşma heveslerinin karşılığı olan cevaplarını da alacaklardır. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne Genel Kurmay Başkanı ne de Cumhurbaşkanı ile bir polemiğe girmeyeceği iyi bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

"HER TÜRK ASKER DOĞAR SÖYLEMİYLE İDRAK ETMİŞ BİR NESİLİZ”

Çetin devamında, "Türkiye’nin en saygın ve bizce kutsal sayılan kurumu TSK’nın başındaki bir isimle Milliyetçi Ülkücü Hareket arasında polemik oluşturarak karşı karşıya getirmek gibi bir mühendislik çalışması yapılıyorsa, biz bu oyuna düşmeyiz. Biz Türk ordusunun peygamber ocağı olduğunu, anamızdan doğduğumuz gün kulağımıza okunan ezan, akıl bali olduğunda babamızın her Türk asker doğar söylemiyle idrak etmiş bir nesiliz. Ordu millet kavramını bilen, orayı peygamber ocağı sayan, şehitlik ve gazilik kavramının kutsiyetini bilen bir hareketiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başındaki kişinin kurumunun kutsiyetine uygun davranmasını beklemek hakkına fazlasıyla sahibiz." dedi.