Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili adayı Ruhsar Demirel, hükümetin 22 hastane vaat etmesine karşın bu sözünü yerine getiremediğini hatırlattı, mevcut eğitim sisteminden memnun olmadıklarını söyledi. Yapılacak olan yeni bir anayasada makul bir uzlaşmanın mutlaka sağlanması gerektiğini belirten Demirel, insanları ayrıştırmanın çok sakıncalı olduğunu, Cemevlerini de yardım edilmesi gerektiğini kaydetti.

Demirel, ESİAD Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demirel, koalisyon hükümeti konusunda rezervleri olduğunu vurgu yaptı, iktidar partisinin değişeceğini umduklarını ifade etti. Mevcut eğitim sisteminden memnun olmadıklarını aktaran Demirel, Cemevlerine yardım edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’deki sağlık konusu ile hastanelere de değinen Demirel, AK Parti hükümetin 22 hastane vaat etmesine karşın bu sözünü yerine getiremediğini hatırlattı. Türk tipi başkanlık sistemine karşı olduklarını ve MHP’nin demokratik parlamenter sistemden yana olduğunu dile getirdi.

Yapılacak olan yeni bir anayasada makul bir uzlaşmanın mutlaka sağlanması gerektiğini dikkat çeken Demirel, insanları ayrıştırmanın çok sakıncalı olduğunu ve particilik yapmadan insanların sorunlarına eğilmenin öncelikli olması gerektiğini söyledi. Kırım Türkleri sorununa değinen Demirel, büyükşehir yasasında değişiklik yapılması gerektiğini belirtti ve yetkilerin tamamen merkezde toplanmasına karşı olduklarını kaydetti. HDP’nin barajı geçmesi konusunda kamuoyuna baskı yapıldığını iddia eden Demirel, “Önemli olan barajın geçilmesi değil parti programının ne olduğudur, Türkiye’nin bütünlüğü önemlidir.” dedi.