MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile suçüstü yakalananların, suçu bastırmak için yapmış olduğu bütün algıların çöktüğünü belirterek, "Bunların işleri haram, söyledikleri yalan." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çekerek ilçesini ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyerek partisinin politikaları hakkında bilgi verdi. AK Parti hükümetini 17 -25 Aralık olsuzluk operasyonu üzerinden sert sözlerle eleştiren Durmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı mitinglerde Kur’an-ı Kerim eline alarak milletin dini duygularını istismar ettiğini söyledi.

Durmaz, "Yozgat'ımızın ilçe ve köy ziyaretlerinde vatandaşlarım yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaşıyoruz. Bu ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini dinleyerek acılarına ortak oluyoruz. Vatandaşımız işsizlikten, fakirlikten, umutsuzluktan yakınıyor. Mevcut iktidarın insanlarımızı muhtaçlık duruma düşürdüğüne ve çerezlik fon yardımları ile kendisine oy deposu haline getirdiğine hepimiz şahidiz. Üretmeyen, iş ve istihdam sağlamayan ekonomi daha ne kadar devam edebilir? Piyasaları geçici rahatlatan ve kaynağı belli olmayan sıcak para girişleri ülke ekonomisini nereye kadar götürebilir?" diye sordu.

'13 YILLIK AKP İKTİDARI YOZGATLILARI VAATLERLE KANDIRDI'

13 yıllık AK Parti iktidarının verdiği vaatlerle Yozgat halkını kandırdığını söyleyen Durmaz, "İktidarı destekleyen ve umduğunu bulamayan Yozgatlı seçmenimiz 13 yılık AKP iktidarı ile birkaç şehre yapılan yatırımlarla avutulmakta, seçim zamanı verilen vaatlerle kandırılmaktadır. Bu durumun farkında olan vatandaşlarımız da MHP’ye katılmakta, 'bizi bunların elinden kurtarın' çağrıları her geçen çoğalmaktadır. Anket sonuçları da bu durumu doğrulamaktadır." diye konuştu.

'KUR’AN-I KERİM-İ SEÇİM MEYDANLARINDA OY DEVŞİRMEK İÇİN İSTİSMAR EDİYORLAR'

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in seçim meydanlarında oy devşirmek için istismar edildiğini vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti: "Milliyetçi ve muhafazakar seçmen kitlesine yeni algılar üretilmektedir. Bunlardan en yenisi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim-dir. Siyasi tarihimizde hiçbir siyasetçi, böyle bir istismara tevessül etmemiş ve yüce kitabımızı siyaset oyuncağı yapmamıştır. Maalesef son 1 yıl içerisinde bu ve benzeri şirk kokan din ve ahlak çökmüşlüğünü milletimiz daha önce hiç görmemiştir. Üstelik kendisine 'halifelik', 'Allah'ın vasıflarını üzerinde taşıyan lider', 'dokunmak ibadettir' gibi sapık ve saçma sıfatlar verenlere sesini çıkarmayan kaçak ve karanlık sarayın sakini şimdilerde tarafsızlığını ve yeminini hiçe sayarak din üzerinden mütedeyyin insanlarımızı bir kez aldatma ve oy devşirme peşindedir. Kamunun malını çalanları adalete vermeyen zihniyet din ve ahlak üzerinden siyaset yapmasın. Milleti 36 fırkaya bölmeyi düşünenler utanmadan sizlerden bir kez daha oy istemeye gelmesinler, onlara gereken cevabı vermelisiniz. 17-25 Aralık'ta suçüstü yakalanan hırsızların, suçu bastırmak için yapmış olduğu bütün algılar çökmüştür. Yakalanan kutu kutu, kasa kasa paraları 'polisler koydu' dediler, sonra da faizi ile paraları geri aldılar. Hani paralar sizin değildi, bu milletin aklı ile alay etmeyin. Biz söylüyoruz hırsızlık haram diye, onlar yapmaya devam ediyorlar. Bunların işleri haram, söyledikleri yalan."