Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, AK Parti’li 4 eski bakanın da adının karıştığı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan olaylarla hukukun askıya alındığı bir dönemin yaşandığını belirterek, 7 Haziran sonrası MHP iktidarıyla hukukun, adaletin yeniden tesis edileceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, diğer milletvekili adayı Yusuf Mertoğlu ve İl Başkan Ethem Sedef ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafların sorun ve isteklerini dinleyen Durmaz, MHP iktidarıyla ülkenin özlediği beklediği huzur ve güven ortamına kavuşacağını söyledi. AK Parti’nin toplumu, kendi vatandaşını kendinden olan ve kendinden olmayan olarak ayrıştırdığını ifade eden Durmaz, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanı meydanlarda mitinglerde bir parti için 400 milletvekili istiyor. Sonra bakıyorki halk tepki gösteriyor, bu sayıyı 300’lere düşürüyor. Yargıya, hukuka müdahale ederek yani kişiye göre, hukuka göre bir anlayış, memlekette adalet duygusunu ortadan kaldırır, büyük bir kaos yaratır. Şuanda yapılan anketlere bakıldığında toplumun yüzde 80’nine yakını hukuka güvenmiyor.” dedi.

'AKP ÜLKEYİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR DURUMA GETİRDİ'

Ülkede yaşayan 76 milyon insanı görüşlerinden, düşüncelerinden dolayı asla ayrımcılık yapmayacaklarını ve kucaklayacaklarını söyleyen Durmaz, “Halkımız huzur istiyor güven istiyor. Biz ülkemizde AKP’nin bozduğu huzur ve güven ortamını da yeniden tesis edeceğiz. AKP gibi bende olan benden olmayan diye asla ayrımcılık yapmayacağız. Şuan kamuya bakıyorsunuz KPSS dikkate alınmadan hep AKP’li bakan, milletvekili yakınlarının akrabalarının haksız olarak işe alındığını görüyoruz. Yozgatımızda Ahmet amca, Hüseyin abi oğlunu kızını KPSS’den yüksek puan almış atamayı beklerken AKP kendi yandaşlarını haksız yere kamuya almıştır. Özellikle ‘3Y’ diyerek , ağızlarından hiç düşürmedikleri, sakız gibi çiğnedikleri yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukları ortadan kaldırma taahhüdünde bulunarak yola çıkan AKP bugün geldiği noktada tam tersini yaparak ülkeyi içinden çıkılmaz bir duruma getirmiştir.” dedi.

'TOPLUMUN HER KESİMİ YARININDAN ENDİŞE DUYAR HALE GELDİ'

Toplumda insanların yarınından endişe duyduğunu söyleyen Durmaz, “Toplumun her kesimi yarınından endişe duyuyor. Bugün çiftçimiz mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı tarlasını ekemez hale geldi. Tarım ve hayvancılık açısından büyük öneme sahip ilimizde hayvancılıkta bitme noktasına geldi. Esnafımız siftahsız dükkanını kapatarak aylık Bağ-Kur'unu ödeyemez duruma geldi. Emekli vatandaşlarımız, memur ve işçide ay başını getiremediği gibi her ay borçlanarak sıkıntı yaşamaktadır. 940 lira alan bir asgari ücretli ve 5 kişilik bir aileyi örnek alalım. Bu ailemiz günlük 10 ekmek tüketse sadece ekmeğe günde 8 lira, ayda ise 240 lira vermek zorundadır. Ev kirası en az 500 lira, elektrik, doğalgaz, su ve telefon 500 lira, toplamda bin 240 Lira yapar. Bunun içerisinde çay, şeker, yağ, peynir gibi zaruri ihtiyaçlar yok. Çocukların okul haçlığı yok. Zaten bu insanlar çocuklarına verecek bir liranın hesabını yaparken, nasıl çocuğunu okula giderken harçlıkla göndersin, bunları sorgulamak, bu gerçekleri görmeleri lazım. İşte bütün bu sıkıntılar MHP iktidarında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin hazırladığı projelerle sona erecektir." ifadelerini kullandı.