Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat milletvekili adayı Sadir Durmaz, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde köylü vatandaşın alım gücünün her geçen gün daha da azaldığını belirterek, hububat ve hayvan yem fiyatlarının yüksek olmasının çiftçilerin masrafını karşılamadığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, seçim çalışmaları kapsamında Şefaatli ve Yerköy İlçesine bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. Vatandaşların yakın ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Durmaz, “Artık AKP hükumeti için yolun sonu görünüyor. Seçimlerin yaklaşması dolayısıyla AKP hükumeti devlet imkanlarını da kullanarak haksız, hukuksuz, var gücüyle seçim propagandası yapıyor. Diğer yandan tarafsızlığını yitiren anayasayı yasaları tanımayan bir cumhurbaşkanı oda devlet imkanlarını kullanarak AKP’ye daha doğrusu kendi başkanlığı için miting yapıyor.” dedi.

Yozgat’ta ekonomik sıkıntı ve işsizlik yüzünden her yıl 10 bin kişinin büyük şehirlere göç ettiğini vurgulayan Durmaz, “Mecliste bulunduğum dönemde ve ondan öncede zaman zaman köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarımızla bir araya geliyorum. Özellikle köylerimizde göçün daha fazla olduğunu görüyorum. Bununda en büyük sebebi köyde yaşayan vatandaşlarımızın ürünlerinin değerinde satılmaması ve devlet desteklerinin istenilen derecede olmamasıdır. Çiftçimizin olmazsa olmazları arasında yer alan mazot, gübre, ilaç ve diğer girdiler almış başını gitmiş. Bugün çiftçimizin kullandığı mazot 4 lira, gemiciği olanlara bu mazot 1,5 Liradan satılıyor. Bu hangi adalete sığıyor. Senin çiftçin sabahtan akşama kadar tarlasında buğdayı ile bağ, bahçesiyle uğraşsın ve yakıtı 4 liradan kullansın gemiciği olanlarda 1,5 liradan kullansın. İşte biz bu çarpık düzeni değiştireceğiz. Halkımız artık AKP’nin gerçek niyetini gördü. Şimdi seçim yaklaştı AKP eriyen oylarını tekrar toplamak için bütün kamu imkanlarını seferber ediyor. Yetmiyor işçi memur alımlarını gündeme getirerek atanmayı bekleyen, iş bekleyen, aş bekleyen vatandaşların duygularıyla oynayarak oy devşiriyor. Sen önce 13 yıllık geçmişine bak hak edeni değil kendi yandaşını kurumlara doldurduğunu senin kendi AKP’li vekillerin televizyon ekranlarında akrabayı korumak Kur’anda yazıyor diyerek adeta milletin duyguları ile alay ediyorsunuz." dedi.

'17-25 ARALIK YOLSUZLUK OPERASYONU SONRASI ÜLKEDE HUKUK İŞLEMEZ OLDU'

17-25 Aralık asrın yolsuzluğunun ortaya çıkmasıyla ülkede adalet sistemini hukukun askıya alındığını söyleyen Durmaz, “Yaşanan süreci halkımız endişeyle izliyor. Siyasallaşan bir hukuk ortaya çıkaran AKP bunun bedelini masum insanlara ödetmeye çalışıyor. Ayakkabı kutuları, çelik kasalar, Zerrab ve kaçak saraylar bir tarafa bırakılıyor. Darbe ve montaj çığırtkanlığı yapanlar daha sonra 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına adı karışan Zerrab gibi devletimizle dalga geçen adeta alay eden şarlatana bu paraları faiziyle geri veriyor. Şimdi Aralık operasyonlarına montaj diyen AKP’liler o görüntüyü polis çekmiş ve montajdı diyordunuz peki montajdı da neden faiziyle paraları çantayla Zerrab’a iade ettiniz. Hangi kanunda hangi adalette hırsız olarak yakalanan bir zanlıyı aklayarak faizle geri para veriliyor. İşte bütün bu hukuksuzlukların son bulması gerçek adaletin tesis edilmesi, havuzcu medya için değil, daha özgürlükçü bir medya için 76 milyon halkımız için MHP iktidarıyla bu hukuksuzluk sona erecek." ifadelerini kullandı.