MHP Milletvekili Erhan Usta, çözüm sürecinde gelinen noktadan hükümetin sorumlu olduğunu ifade edip, “Çünkü orada askere ve polise operasyon yapma müsaadesi vermediler. Bu süreçte terör örgütü şehirlerde silah yığınağı yaptı.” diye konuştu.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP seçim beyannamesinin açıklandığı salonda Cihan Haber Ajansı’na gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin sorunlarının 7 Haziran’dan bu yana hafiflemediğinin altını çizen Usta, “Türkiye’nin sorunları o günden bugüne arttı. Artan sorunları daha fazla çözmeye yönelik tedbirlerimiz var. Hukukun doğru dürüst çalışmadığı ortamda hiçbir şey yapamazsınız. Öyle bir ortamda ekonomiyi de geliştiremezsiniz, sosyal yardım sistemini de geliştiremezsiniz. Hukukun çalışması lazım. Herkesin hukuka güvenmesi lazım. Hukukun üstünlüğü birinci başlığımız.” diye konuştu.

‘SEÇİM BEYANNAMEMİZDE RÜŞVETLE ELDE EDİLEN SERVETİN GERİ ALINMASI VAR’

Rüşvet ve yolsuzlukla mücadelenin önemli olduğunu kaydeden Erhan Usta, “Sadece 17-25 Aralık iddiaları değil, onun ötesine nerede ne kadar bu tür şeyler varsa. Çünkü yolsuzluk ve rüşvet toplumu tahrip eder. Yolsuzluk ve rüşvet, kaynağın etkin dağılımına engel olur. Dolayısıyla bunların üzerine gidilmesi lazım. Bunların ucu nereye dokunursa dokunsun bunların üstüne gitmemiz gerekiyor. Yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle elde edilmiş servetin herhangi bir zaman aşımı olmadan soruşturulup hukuk sistemi çerçevesinde geri alınmasına ilişkin tedbirler bizim seçim beyannamemizde yer alıyor.” dedi.

‘ASKER VE POLİSE OPERASYON YAPMA İZNİ VERMEDİLER’

Terör konusunda Türkiye’nin acı bir şekilde MHP’nin haklılığını anladığını ifade eden Usta, çözüm sürecinin ülkeyi sıkıntıya sokacağını söylediklerini belirtti. Buna kulak asılmadığını kaydeden Usta, hiçbir konuda muhalefetin sesine kulak verilmediğini söyledi. Bölgede terör örgütünün yapılanmaya gitmesinden hükümeti sorumlu tutan Usta, “Çünkü orada askere ve polise operasyon yapma müsaadesi vermediler. Bu süreçte terör örgütü şehirlerde silah yığınağı yaptı.” diye konuştu.