Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösterdi. Ersoy, "Bir medya grubuna veya bir iş dünyasındaki yatırımcıya uygulanan haksız ve hukuksuz uygulamalara ciddi tepki göstermek bir insanlık görevidir.” dedi

Ersoy, yaptığı basın toplantısında kayyum atamasını eleştirdi. Koza İpek Medya Grubu'na yapılan 'haksız ve hukuksuz' el koyma olayına karşı Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin Kırşehir’de çok ciddi tepki verdiğini hatırlatan Ersoy, şunları kaydetti: “Bizim temel sloganımız 'Yolsuzluğa, Hukuksuzluğa ve Haksızlığa karşı dur' demektir. Bu gün ülkenin geleceğine de göz önüne alarak ülkenin geleceği için 'Oy ver Türkiye' diyoruz. Biz bireysel hak ve özgürlüklerin yanındayız. Kurumsal yatırımı, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve uluslararası hukuk normlarının ülkemizin yaşatılmasının yanındayız. Türkiye artık hukuk devleti olmaktan başka bir noktaya gitmeye başlamıştır.”

Türkiye’nin bir hukuk devleti olabilmesi için yasama yürütme ve yargının ayrı olması gerektiğini vurgulayan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi milli üniter bir sistemle yönetilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu konuda Türkiye’de yaşanan çifte uygulamalar var. Türkiye’nin gidişatının iyi olmadığını artık milletimizin iyi görmesine vesile olmuştur. Bu yaşanan gerçeklerden hareketle Türk milleti ön sözünü Çanakkale’de son sözünü Lozan’da söyleyen Türk milleti yarınlara hukuk devleti olarak gelebilmesi için cumhuriyetin kuruluş ilkeleri etrafında yeniden Türkiye’nin bütünleşmesi için 1 Kasım seçimlerinin sonuçlanacağını inanıyorum. Bu gerçekleri iktidar olduğumuzda çözüme dair söylemlerimizi, eyleme koyarak haksızlığa ve hukuksuzluğa uğramış kimselerin hak ve hukuk iade itibarlarının da yerine getirileceğini ifade ediyorum.”