MHP Milletvekili Faruk Bal, Özgecan Aslan cinayetinden hareketle cezaların caydırıcı olması gerektiğini savundu. “Öyle bir ceza olması lazım ki, benim kızıma böyle vahşi bir fiili işlemeye kimse cesaret edemesin.” diyen Bal, bazı suçluların hadım edilmesi önerisine parti olarak sıcak bakıp bakmadıkları sorusu üzerine ise “AKP’nin arkasına düşecek kadar akılsız bir parti değiliz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında Özgecan Aslan cinayeti sonrasında gündeme gelen idam ve hadım etme cezaları konularında açıklamalarda bulundu. Cinayeti ‘vahşet’ olarak değerlendiren Bal, MHP olarak suçların önlenmesine dair bir hazırlık içinde olduklarını ifade ederek “Toplu taşıma aracına binen kişiler devletin güvenliği altındadır. O aracı kullanan kişiye ehliyeti devlet vermektedir. Ehliyeti verirken psikolojik sorunları incelemek de devletin görevidir. Nitekim bu olayda da bir takım psikolojik sorunların bulunduğu ortaya çıkmıştır. Eğer bu tedbir alınmış olsaydı belki bu cinayet engellenecekti.” diye konuştu.

“HADIM CEZASI İÇİN MUHALEFETİN DE GÖRÜŞLERİ ALINMALI”

AK Parti’nin 2004 yılında ceza kanununu değiştirdiğini kaydeden Faruk Bal, idam ve hadım cezalarının kamuoyunun ‘gazını’ almaya yönelik bir girişim olduğunu söyledi. İdam cezasının Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uygun olmadığını belirten Bal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gündeme getirdiği bazı suçlular için hadım cezasının uygulanması hususu için ise şu şekilde konuştu: “Ceza-i tedbir olarak en son uygulanabilecek tedbirlerden bir tanesidir. Ama bunun belediye başkanın önerisi olarak değil, kanunun yapma tekniğine uygun olarak sosyologların, psikologların, bu işle ilgili uzmanların ve siyasetin Meclis’te muhalefetin de görüşleri alınarak hazırlanması gerekir.” dedi.

“AKP’NİN ARKASINA DÜŞECEK KADAR AKILSIZ BİR PARTİ DEĞİLİZ”

MHP’nin idam cezası konusundaki görüşünün net olduğunu ifade eden eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, hadım cezası konusunda “AKP’nin arkasına düşecek kadar akılsız bir parti değiliz. Meseleyi kendi parti organları içerisinde değerlendirir, böyle vahşi bir cinayeti işleyen kişilere öyle bir ceza verilmeli ki bu hem ceza adaletine uygun olsun hem de cezanın caydırıcılık prensibine uygun olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

MHP’Lİ BAL’DAN VOLKAN BOZKIR’A: AKP’LİDİR, NE SÖYLESE YERİDİR

AB Bakanı Volkan Bozkır’ın “Benim kızım olsaydı silahı elime alır, cezasını kendim verirdim” yönündeki beyanın hatırlatılması üzerine Faruk Bal, “AKP’lidir, ne söylese yeridir. Mantık aramayın. Özellikle AB Bakanı’nda bir mantık aramıyorum.” dedi.

“CEZA ÖYLE OLMALI Kİ, KIZIMA BÖYLE VAHŞİ BİR FİİLİ İŞLEMEYE KİMSE CESARET EDEMESİN”

Kendisinin de bir kız çocuğu sahibi olduğunu ifade eden Faruk Bal, bu tür olaylarda en ağır cezanın ne olması gerektiğine dair bir soru üzerine, “Öyle bir ceza olması lazım ki, benim kızıma böyle vahşi bir fiili işlemeye kimse cesaret edemesin.” diye konuştu.