MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, dün TBMM’den İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, "Anayasaya yemin ediyoruz, uyuyoruz. Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz.” Açıklamasını eleştirdi. Anayasayı tanımayanı bu milletin tanımayacağını kaydeden Işık, “Sayın Efkan Ala aklını başına al. PKK’nın önünde diz çöken bu milletin kutsal değerini pazarlayan bir bakanı ibretle nefretle kınadığımı ifade ediyorum. Yüce divanı bu düzeltmeyi yapmak üzere bakan hakkında işlem yapmaya davet ediyorum. Bende onu tanımıyorum onu da Türk milletinin bir evladı olarak görmüyorum lanet olsun onun gibi bakana.” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunun 68. birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetirken katip üyeler Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yapıyor. Gündem dışı ilk sözü, Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen kaza hakkında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar aldı. Gündem dışı ikinci sözü Afyonkarahisar ilinde yaşamakta olan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemallettin Yılmaz aldı. Gündem dışı üçüncü sözü, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü münasebetiyle CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan aldı. Milletvekilleri yerlerinden kısa konuşmalar yaptı.

SAYIN EFKAN ALA AKLINI BAŞINA AL

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık söz aldı. Dün yaşanan bir mizahı yüce meclisin içine sindirmemesi gerektiğini belirten Işık, “Millet iradesini bilmeden milletin oyunu alarak seçilip gelmeden birisinin ataması ile bu ülkenin İçişleri Bakanı olan bir zatın görevinin son gününde bu yüce meclisinin milli iradesine hakaret edercesine burada bakanlık koltuğunda otururken gelip namusu ve şerefi üzerine anayasaya uyağına yemin edip teyit eden bir kişi dünkü yaptığı konuşmada bu anayasayı tanımadığını ifade etmiştir.” Diye konuştu. Anayasayı tanımayanı bu milletin tanımayacağını kaydeden Işık, “Sayın Efkan Ala aklını başına al. Bu milletin iradesine hakaret eden kişi bu milletin yüce meclisinde bu hakareti millete yapamaz. Sayın bakan PKK ile pazarlık yaparken PKK’nın önüne yatarken millete nasıl bir hakarette bulunduğunu iyi anlaması lazım.” dedi.

Işık’ın konuşması sırasında AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “sakın bakanın söylediklerini çarpırtma. Konuşmalarını çarpıtıyorsunuz.” diye çıkıştı. Bu sözleri üzerine Işık, "Bakanlık koltuğunda oturacak Erzurumlu olmadığı halde, Erzurumlu milletvekilli ne gariptirki bunu savunacak. Bizden önce sizin buna karşı çıkmanız lazım sayın beyefendi sayın milletvekili. Sen oy aldın geldin o adam oy almadan geldi ama sana hakaret ediyor Türkiye cumhuriyeti anayasasını yok sayıyor anayasayı tanıyorum diyor seni tanımayanı sende tanıma değerli kardeşim. Oradan laf atma gel buraya sende bunun doğru olmadığını söyle. Grubunun adına yada milletvekili olarak şahsının adına bunu kına. Bu ibretlik abideye arka çıkma destek çıkma.” Şeklinde konuştu. “PKK’nın önünde diz çöken bu milletin kutsal değerini pazarlayan bir bakanı ibretle nefretle kınadığımı ifade ediyorum.” diyen Işık, “Yüce divanı bu düzeltmeyi yapmak üzere bakan hakkında işlem yapmaya davet ediyorum. Bende onu tanımıyorum onu da Türk milletinin bir evladı olarak görmüyorum lanet olsun onun gibi bakana.” açıklamasından bulundu.