Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa'da AK Parti tarafından kentin çeşitli bölgelerine asılan parti bayraklarının kanunsuz olduğunu belirtti.

Bursa'da Amasyalılar Derneği'ni ziyaret eden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, kentin çeşitli bölgelerine asılan AK Parti bayraklarını sert bir dille eleştirdi. Seçimler başlamadan önce Türkiye'de her valilikte konuyla ilgili toplantı yapıldığını belirten Büyükataman, “Son günlerde etrafınıza hiç baktınız mı? Her tarafı AKP bayrakları ile donattılar. Her tarafı başbakanın posterleriyle donattılar. Ben iki gündür valiyi bulamıyorum. İki gündür itirazlarımızı iletecek yetkili bir merciye ulaşamıyorum. Seçimler başlamadan önce Bursa'da ve Türkiye'nin her yerinde valiliklerde bütün siyasi partilerin il başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda valinin de imzası bulunan bir tutanakla, siyasi partilerin sadece il, ilçe başkanlıkları ve seçim ofislerinin önüne bayrak asmaları izin almak kaydı ile bildirilmiştir. Hukuk herkese lazım. Adalet herkesin sığınabileceği ve vereceği karara herkesin sığınabileceği bir liman olmalı. Adalet yarın sana da lazım olacak.”

İki gündür Vali Münir Karaloğlu'nu aramalarına rağmen ulaşamadıklarını belirten Büyükataman, şöyle devam etti: “Milletin gözünün içine baka baka, milleti aptal yerine koyarak, ben yaptım oldu dayatmasıyla Bursa'nın her yerine astıkları bu kanunsuz, hukuksuz afişlerini indirmezlerse biz gereğini yaparız. İş buraya giderse sonu vehamet olur Allah korusun. Doğru değil. Keşke hukuk olsa, keşke yasalar uygulansa, keşke görevlerini adam gibi yerine getirseler' ifadelerini kullandı.