MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçim yorgunu olan Türkiye’de 1 Kasım’daki seçimlerin ülkenin kaderini şekillendireceğini söyledi. Sandığı milletimizin kurtuluşu, ülkenin geleceği için bir fırsat olarak nitelendiren Ataman, “Türkiye namlunun ucunda seçim yapacaktır.” dedi.

MHP Bursa İl Seçim Bürosu’nda milletvekili adaylarıyla birlikte basın açıklaması yapan Büyükataman Türkiye’nin siyasi karmaşa ve kriz hâlinin gün be gün derinleştiği bir süreçten geçtiğini ifade etti. Büyükataman, “Her aklı başında ve sağduyulu insanımız ülkemizin kötü ve karanlık günlerden geçtiğini açıkça görmektedir. Türkiye adeta nefes almakta zorlanmaktadır. Demokrasi tökezlerken, millî irade kundaklanmaktadır. Bölücü terör örgütünün hain ve alçak eylemleri ülkemizi kana bulamaktadır. Türk milleti yaslıdır ve şehitlerine ağlamaktadır. Anaların yüreği evlat acısıyla kavrulmaktadır. Al bayrağa sarılı şehit tabutları her gün omuzlarda son yolculuklarına uğurlanmaktadır. PKK’lı alçaklar AKP’nin yardım ve yataklığıyla Türkiye’nin her yerine mevzilenmiş, hayatın her alanına nüfuz etmişlerdir.” diye konuştu.

Türkiye namlunun ucunda seçim yapacağını kaydeden MHP Genel sekreteri Büyükataman, şöyle devam etti: “Biliyoruz ki aziz milletimiz seçim yorgunudur. AKP aldığı neticeyi hazmedememiş, millî iradeye saygı göstermemiş ve uzaktan kumandalı Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Türkiye’yi yeni bir seçime sürüklemekten çekinmemiştir. 5 gün sonra aziz milletimizin tekrar iradesine başvurulacak ve sandığa gidilecektir. Sandık milletimizin kurtuluşu, ülkenin geleceği için bir fırsattır. Türk milleti asla yalnız değildir. Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu müddetçe milletimiz için son umut asla tükenmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi yetimin malını yağmalayan; ahlak, vicdan, yasa, hak tanımayan talancılardan mutlaka hesap soracak, AKP maşeri vicdan ve adalet önünde hesap verecektir.”

“Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise büyük Türk milletidir.” diyen Büyükataman şöyle devam etti: “Ya bu vatanda yaşayacağız ya da bu vatan uğruna seve seve can vereceğiz. Ya bu topraklar ve üzerinde yaşayan millet, bir ve kardeşçe kalacaktır ya da Türk milletinin kayıplarına yeni halkalar eklenecektir. AKP; vatan toprağının kutsallığını, her bir ferdiyle bu toprak üzerinde hür ve müreffeh bir hayat yaşama hakkını fazlasıyla hak eden milletimizin azizliğini idrak edememektedir. Gayrı millî hezeyanlarla millî gururumuzu örselemektedir. Süleyman Şah türbesini sınırımıza 150 metre mesafede çevrilen bir alana nakletme girişimi büyük bir aymazlık örneğidir. Vatanımızın bir parçasının onursuzca terk edilmesidir. Anadolu’yu vatan kılan ecdadımıza yapılabilecek en büyük saygısızlık ve haksızlıktır. Ecdat toprağını tek kurşun atmadan terk eden AKP hükümeti, bugüne kadar izlediği “ver kurtul” politikalarını geliştirerek “kaç kurtul” aşamasına geçmiştir. İnanıyoruz ki Türk milleti 1 Kasım’da verilecek toprağımızın olmadığını, kaybedecek insanımızın, çizilecek sınırımızın bulunmadığını dünyaya ilan edecektir.”

400 milletvekili almak için Türkiye’yi istikrarsızlığa ve karanlığa mahkûm edenler MHP’nin duruşundan rahatsız olduğunu ifade eden Büyükataman, “Bu nedenle dillerine partimizi pelesenk edip dört bir koldan partimize saldırmaktadırlar. AKP’nin neden olduğu buhran ve bunalımlar sosyal dokuda yaralar açacak kadar ağırlaşmış ve fazlalaşmıştır. Kutuplaşma ve kamplaşma, sosyal ve siyasi gruplar arasındaki bütün iletişim imkânlarını ortadan kaldırmaya başlamıştır.” diye konuştu.

1 Kasım’ın helalin haramla mücadelesine sahne olacağına vurgu yapan İsmet Büyükataman sözlerini şöyle tamamladı: “1 Kasım dürüstlüğün, kul hakkını gözetmenin ve Allah korkusunun yolsuzlukla, hırsızlıkla, vurgunculukla ve yağmacılıkla mücadelesi hâlinde geçecektir. 1 Kasım teröre geçit ve destek verenlerle terörün karşısında yıkılmaz bir kale gibi duranların mücadelesi olacaktır. 1 Kasım’da rüşvetçilerin, kervan soyguncularının, sizlerden çaldıklarıyla kutu kutu milyon dolarları biriktirenlerin yakasından tutmak en büyük görev hâlini almıştır.”