Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Türkiye genelinde şampiyonlar çıkaran eğitim müesseselerine dönük operasyonların ‘itibarsızlaştırma’ amaçlı olduğunu ifade etti. En son Adana’nın yüzakı kurumlarından Burç Okulları’na yönelik polis baskınlarını değerlendiren Karakaya, “Konu denetim olmadığı belli. Mesele tabela vesaire değil. Tabelanın santimi tamam olsa bu kez ‘üzerinde niye toz’ var, diyecekler. Bunlar bilinen şeyler. Maksat üzüm yemek değil; bağcıyı dövmektir.” dedi.

Denetimlerin okulların daha etkin, verimli ve güvenli işleyişlerini sağlamak maksadıyla yapıldığını söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Karakaya şunları söyledi: “Bu operasyonlar teknik olmaktan daha ziyade siyasi müdahaledir. Verilen talimatla bir taraftan toplum nezdinde bu tür okullar itibarsızlaştırılmak isteniyor. Vatandaşın çocuklarını buralara göndermelerini engellemeyi hedefliyorlar. Özellikle kayıt döneminde gerçekleştirilen bir operasyondur. Şu an itibariyle bu konuda ne yapılır, pek bir şey ifade etmek mümkün değildir; ama ülkenin öncelikle siyaseten önünü görecek ortama ve zemine gelmesi gerekir. Bizimde başından beri söylediğimiz tek başına ve uzun süren güçlü bir meclis çoğunluğuna dayanan iktidarın zaman içerisinde yöneticilerin ‘tek adam’ olma yönündeki heveslerini artırmış ve davranışları da o yöne doğru gitmiştir. Demokrasinin gereği önümüzdeki günlerde hükümetin kurulması ondan sonra işleyişlere bakmak, daha doğru bir yaklaşım olacaktır. ‘Tek adam’ iktidarından, güç zehirlenmesinden Türkiye’yi kurtarıp, daha sağlıklı zeminlere oturtmak bir ihtiyaç haline gelmiştir.”

'MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL; BAĞCIYI DÖVMEK'

Siyaseten bu okulların kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak istendiğine dikkat çeken MHP’li Karakaya, “Konunun denetim olmadığı belli. Mesele tabela vesaire değil. Tabelanın santimi tamam olsa bu kez ‘üzerinde niye toz’ var, diyecekler. Bunlar bilinen şeyler. Maksat üzüm yemek değil; bağcıyı dövmektir. Düşman olarak karşılarına aldıkları hizmet hareketini ortadan kaldırmak istiyorlar. Arka plandaki niyet budur. Başka bir şey olarak ifade etmek mümkün değil.” açıklamasını yaptı.