MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, AK Parti’nin yarın Yenikapı Meydanı’nda düzenleyeceği miting nedeniyle İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (Samatya) seferberlik ilan edildiğini söyledi. Kendi mitingleri öncesi böyle bir önlem alınmadığını ifade eden Karataş, “Yoğun bakımla ilgili oda boşaltmaları yaptılar. Ayrıca Pazar günü de acil servise aşırı derecede doktor yüklemesi yaptılar.” dedi.

Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul’da düzenledikleri miting ve AK Parti’nin yarın aynı yerde düzenleyeceği mitingle ilgili bilgi verdi.

MHP’nin 18 Ekim’de düzenlediği mitinge katılımı azaltmak için millete korku ve tereddüt salarak algı operasyonu yapıldığını öne süren Karataş, “Burada teröre yenik düşen bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkartılmak istenmiştir. MHP’de teröre pabuç bırakmayarak o mitingi gerçekleştirmiştir. Miting gerçekleşmeden önce valilik ve emniyet güçleri mitingde büyük sorunlar yaşanabileceğini, tedirginlikler yaşadıklarını ifade ediyorlardı. Almanya, Hollanda, Amerika Büyükelçilikleri vatandaşlarına sokağa çıkmamaları yönünde talimat veriyorlardı. O günkü şartlarda kamuoyunda korku yaratılarak hem mitingin sönük geçmesi için hem de mitingin iptal edilmesi için böyle bir kamuoyu yaratılmıştı. 3 kilometre önceden yollar kesilerek adeta güvenliğin sağlamanın ötesinde miting alanına kimsenin gelmemesi için önlem almışlardı.” diye konuştu.

‘DEVLET, PARTİYE GÖRE AYARLANMAZ’

Karataş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi dün itibariyle gelen bir bilgi var. Devlet, milletinin can ve güvenliğini sağlamakla görevli olmasına rağmen Başbakanın gittiği toplantılarla ilgili ön önlem alınarak güvenlik önlemini arttırıyorlar. Ayriyeten de Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de koroner yoğun bakımıyla ilgili çalışma yapıyorlar, hastaneyi boşaltıyorlar. Bu rutin bir çalışmaysa sadece AKP’nin mensuplarının bir araya gelip miting yaptığı bölgeye yakın bir hastaneyi rutin olarak değerlendirip herhangi bir eyleme dönük bir şey gerçekleştiği taktirde hastaneyi kullanırız düşüncesini ortaya koyuyorlarsa MHP’nin 18 Ekimde mitingi vardı. Devlet siyasi partilere göre ayarlanmaz, bütün vatandaşına göre can ve mal güvenliğini sağlar. Neden MHP’nin o kadar önlemler alınmasına, söylenmesine rağmen, büyük korkular tereddütler yaşattırılmasına rağmen 70’e yakın canlı bombanın ortada dolaştığını Yenikapı’da, Taksim’de, Kabataş’ta metro istasyonlarını devamlı durdurarak canlı bomba arayışları içinde olunduğunu, Yenikapı’ya gelen Bakırköy yollarının 3 kilometre önceden kesilmesinin sebebini sorduğumuzda canlı bombanın kamyonetle gelebileceğini kestik demelerine rağmen bu hastane ayarlama rutin bir çalışmaysa neden MHP’nin yüz binlerin bir araya geldiği mitinginde bir hastane ayarlaması yapılmadı? Korkuları nedir? Veya vatandaşta yaratmaya çalıştıkları korku nedir? Bence vatandaşta korku ve panik yaratılarak terörün istek arzu ve taleplerini yerine getirmek adına yarınlar için zemin hazırlamadır. Çünkü toplumu korkutarak terörün, terör örgütlerinin isteklerini yerine getirmek adına, çözüm sürecini tekrar başlatma adına bir zemin aralamasıdır. Vatandaşın korkuları ve tereddütleri oluştuğundan dolayı bir bölgenin ver kurtul denmesi için oluşturulan algı operasyonudur. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşını birbirinden ayıran, Türkiye’yi bölünme noktasına getiren zihniyete karşıyız. Toplumun da bunların karşısında uyanık olması gerektiğini ifade ediyoruz. Toplum korkularını, tereddütlerini yenip şüphelerini giderecektir.”

‘HASTANE CEO’SUNA TALİMAT GİTMİŞTİR ODA BOŞALTMALARI YAPTIRMIŞLARDIR’

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne talimat gittiğini öne süren Karataş, “Şimdi CEO diyorlar, bir talimat gitmiştir. Yoğun bakımla ilgili oda boşaltmaları yaptılar. Ayrıca da Pazar günü de acil servise aşırı derecede doktor yüklemesi yaptılar. Biz bunu sorunca bunu başbakanın gittiği mitingler ve toplantılarla ilgili rutin bir çalışma olarak değerlendiriyorlar. O zaman böyle şeylerin olacağını düşünüyorsanız o zaman bunun önlemlerini alacaksınız.” dedi.

Türkiye’de sorumluluğun bilincinde olmayan bir hükümet olduğunu söyleyen Karataş, “Bunu geçici hükümet olarak değerlendirmiyoruz. 13 yıllık AKP hükümetinin devamıdır. Millet korkutularak terörün tehdidini kabullenme anlamına geliyor. Devlet teröre diz çökmüş durumda. Ama devlet terörle müzakere etmez devlet terörü bitirir. Kamuoyunda dün istihbarat teşkilatları da, emniyet teşkilatı da araştırma içerisinde, devletin silahlı güçleri de araştırma içinde. 4 tane canlı bombadan bahsediliyor, kimlikleri veriliyor, TC kimlik numaraları veriliyor, fotoğrafları veriliyor ve bunları da vatandaşa bulun diyor neredeyse. Bu devletin 40 yıllık terörle mücadelede tecrübe vardır. Bu devlet 4 tane canlı bombanın sınırları içerisine girdiğini ve Türkiye’de büyük olaylar gerçekleştireceğini, eylem yapacağını söylüyor. Yani bunu ne için yapar bir hükümet? Toplumun önünde PKK’yla bir daha masaya otururken milletini razı eder hale getirmek için.” ifadelerini kullandı.