Ege Üniversitesi'nde Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesine ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Marmara ve İstanbul Üniversitesi'nin de tehlike altında olduğunu söyledi. Karataş, "Özgecan’ın, kartopu oynayan gazetecinin, Fırat’ın da ölümüne sebep olan hükümettir. Ancak ülkemizin parçalanmaması için sabrımızı yüreğimizde yaşayacağız." dedi.

Mehmet Bülent Karataş, MHP İstanbul İl Başkanlığı binasında Ege Üniversitesi'nde Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Özgecan Aslan ve Nuh Köklü cinayetine de değinen Karataş, Türkiye’de şiddetin AKP iktidarı döneminde daha da arttığını belirtti. Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesinden önce emniyete Ege Üniversitesi'ndeki gerginliğin bildirildiğini ancak polisin gelmediğini söyleyen Karataş, İstanbul Emniyeti'ne ve Valilik'e çağrıda bulundu.Karataş, “Terörün ateşi Ege Üniversitesinde yakıldı. Marmara ve İstanbul Üniversiteleri de tehlike altında. Emniyet ve Valilik bir an önce önlem almalı, müdahale etmelidir.” şeklinde konuştu.

“Özgecan’ın, kartopu oynayan gazetecinin, Fırat’ın da ölümüne sebep olan hükümettir." diyen Karataş, "Ancak ülkemizin parçalanmaması için sabrımızı yüreğimizde yaşayacağız. Sabrımızı sonuna kadar sınayacağız. Bizim cesaretimiz sokaklarda sınanmayacak kadar büyük ve yücedir." ifadelerini kullandı.

'ÜLKÜCÜ KİMLİĞİNDEN DOLAYI İŞ BASİTLEŞTİRİLEMEZ'

Ege Üniversitesi’nde yaşanan ve Fırat Çakıroğlu’nun ölümü ile sonuçlanan olayların ‘karşıt görüşlülerin kavgası’ olarak tanımlanmasını eleştiren Karataş, şunları söyledi: “Fırat Çakıroğlu bu ülkenin evladı. Ülkücü kimliğinden dolayı işi basitleştiren anlayışı kınıyoruz. ‘Karşıt görüşlü öğrenciler kavga etti’ deniliyor. Karşıt görüş dediğinizde bir tarafta bu ülkeyi bölmeye çalışanlar bir tarafta da Fırat Çakıroğlu ve arkadaşları gibi bu ülke için gelecekte faydalı işler yapmayı amaç edinen insanlar var.”