Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, son 2 günde Hakkâri Dağlıca’da 16 asker, Iğdır’da da 14 polis memurunun terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesine tepki göstererek, “Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Allah aziz Türk milletimize ve şehit ailelerimize sabırlar versin.” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK ve destekçilerinden mutlaka hesap sorulacağını ifade eden Kilci, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonucun AKP’yi memnun etmemesinin ardından kan akmaya başladığına dikkat çekti. Kilci, şunları kaydetti: “Kaçak saraydaki zatın ihtirasları uğruna gencecik vatan evlatları toprağa veriliyor. Akıl tutulması yaşayan, koltuk ve makam sevdasına gözlerini kan bürümüş Kaçak saray beslemeleri kendinize gelin. Yıllardır terör örgütü ile masada oturup pazarlıklar yapan sanki MHP veya CHP imiş gibi içi kan ağlayan Türk toplumuna vatan aşkı, vatan sevdası edebiyatları yapmaktan vazgeçin. Hepinizin maskesi düştü ve bu millet sizin bölücü, ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, yıkıcı yüzünüzü gördü. Bu aziz milletten özür dileyip, helallik isteyeceğinize halen utanmadan zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir evladımızın kolu kanıyor, canı yanıyorsa bunun tek müsebbibi, hainlerle pazarlığa oturabilecek ve bunu millete çözüm süreci adı altında sunabilecek kadar aklını yitirmiş olan AKP’dir. AKP’nin millî olarak gördüğü tek değer koltuk, makam ve ranttan başka bir şey değildir. Gerisi lafügüzaftır.”

Türk milletinin sabrının taştığını ve bundan sonra gelebilecek şehit haberlerine tahammülünün kalmadığına değinen Kilci, “Aziz Türk milleti terör noktasında hangi siyasi iradenin yalpaladığını, hangi siyasi partinin ilk günden beri dimdik ve net bir şekilde tavır aldığını gayet iyi biliyor. Değil kaçak saray, feriştahı gelsin Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde oynanan bu kirli ve kanlı planlarınızın hayata geçirilmesine, ülkenin bölünmesine, toplumun ayrıştırılmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.