Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Türkiye’nin 1 Kasım seçimleri sonrasında çok ciddi zamlar ile karşı karşıya kalacağını savundu. Kilci, “Türkiye iflas etmiş müflis tüccar durumunda.” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci yaptığı açıklamada suni ve gerçek dışı hamleler ile piyasaların uyutulduğunu öne sürdü. Kilci, vatandaşı bekleyen büyük zamların sorumlusu olarak AKP’yi işaret etti ve “AKP reel ekonomiyi iyi okuyamayarak, seçim kaygısıyla, yapılması gereken ekonomik organizasyonları yapamadı.” ifadesini kullandı.

“Son bir yıldır Türkiye’de normalde yapılması gereken zamlar yapılmamıştır.” diyen MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, şöyle konuştu: “Petrol ve dövizden kaynaklanan varyasyonlardan, rantiyecilerin oyunlarından, ülkemizin çarpık ekonomik yapılanma ile yönetilmesinden, TÜİK’in yanlış verilerinden kaynaklı hemen seçimler sonrasında eğitimden sağlığa kadar istisnasız bütün emtialar çok büyük zam ile karşı karşıya kalacak. Bunu herkesin şimdiden bilmesini istiyorum. Aziz milletimiz tüm bu gerçekleri görerek ve bilerek iyi değerlendirmeli sandıkta da kararını ona göre vermelidir. Çünkü Türkiye resmen iflas etmiş müflis tüccar konumundadır.”

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, ekonomide ülkeyi bekleyen tehlikeyi bertaraf edecek kadroların Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında olduğunu sözlerine ekledi.