Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, son bir ayda artan terör olayları ve verilen şehitlerin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi.

AKP’nin ülkeyi kan gölüne çevirmek istediğini söyleyen Kilci, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Bulundukları makamı kaybettikleri anda bugüne kadar gizlemeye çalıştıkları tüm pisliklerin, hırsızlıkların, arsızlıkların deşifre olacağını çok iyi bilen Kaçak Saray’daki zat ile güdümündeki Başbakan, sanki Dağlıca’da çatışma olmuyormuş, sanki onlarca şehidimiz yokmuş gibi miskin miskin kamuoyuna pozlar veriyor. Pırıl pırıl, gencecik evlatlarımız toprağa düşerken, birisi stadyumda sırıtarak maç seyrediyor, diğeri de dünürünün televizyonunda masal anlatıyor. Bu pişkinlikler yetmezmiş gibi Türk milletinin gözü önünde canlı yayında lafı eveleyip, geveleyerek, ‘400 milletvekilini bir siyasi parti alabilmiş olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu’ diyor. Bunların gözü kararmış, bunlar aklını, fikrini yitirmiş, raydan çıkmışlar ama farkında değiller.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “400 milletvekilini bir siyasi parti almış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu” sözlerini sorgulayan MHP Milletvekili Hasan Ali Kilci, “Bu şuursuz cümleler, ‘400 milletvekilini AKP’ye verip, anayasanın değişmesini sağlasaydınız bu acılar yaşanmayacaktı’ özetinin itirafıdır. Kaçak Saray’da yaşayan zat ile onun avanelerinin kirli tezgâhları neticesinde akmaya başlayan kanlar nedeniyle bugün Türkiye Cumhuriyeti korkunç bir kaos yaşamaktadır. Yüzyıllardır kardeşçe yaşamayı başarmış Türkler ve Kürtler, AKP-HDP-PKK işbirliği ile ayrışma, kamplaşma, kutuplaşma noktasına taşınmıştır. Kaçak Saray’daki zatın başkanlık hevesleri uğruna bu kutlu topraklarda daha fazla kan akmasına, ülkede büyük toplumsal olaylar çıkmasına Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.