MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, son günlerde tırmanan terör olaylarını değerlendirdi. AK Parti’nin yanlış politikaları sebebiyle ülkenin kaosa sürüklendiğini iddia eden Koç, “Sözde çözüm süreci bir oyalamaydı, o da bitti. Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir.” dedi.

İmralı’dan 21 Mart 2013’te yazılan bir mektupla başlatılan çözüm sürecine, başlatanların da inanmadığını ileri süren Koç, “21 Mart 2013’te İmralı’dan yazılan bir mektupta, silahların bırakılmasının söylenmesi üzerine başlatıldı. Hükümet kanadı da sözde çözüm sürecini sahiplenerek, başta Başbakan olmak üzere sözcüler ve yandaş medya tarafından, sanki ülkede bir bayram havası estirircesine gür bir sesle dile getirildi. Bu gürültü koparılırken bu çağrının önündeki PKK terör örgütünün düştüğü durum farkedilmedi.” dedi.

'SÜREÇ BİTMİŞTİR, TERÖRİST FAALİYETLER BAŞLAMIŞTIR'

AK Parti’nin, çözüm sürecinin millete ve devlete verdiği zararı Güneydoğu'daki oyları kaybedince gördüğünü söyleyen MHP Milletvekili Murat Koç, “Bu süreç de böylelikle bitmiştir, terörist faaliyetler başlamıştır. HDP’nin oyları yetmediği için CHP tarafından TBMM’de gündeme getirilmesi istenen komisyonda, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve bütün terör örgütlerinin faaliyetleri değil, sadece IŞİD ile ilgili bir konu görüşülmüştür. Konuşmaların ardından CHP'nin terör olaylarıyla ilgili, Meclis'te komisyon kurulması önergesi reddedilmiştir. Bu oyalamada dikkatler başka yere çekilerek, PKK’nın yapılanmasını güçlendirmesinin önü açılmıştır. Milletimiz şunu çok iyi biliyor ve bilmelidir ki MHP, terör örgütü PKK’nın tuzağına hiç düşmemiş ve düşmeyecektir.” şeklinde konuştu.