MHP Milletvekili Murat Koç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’e müjde olarak açıkladığı sekiz pojeyi tamamlatacak projeyi açıkladı. Koç, “İzmir’in sekiz projesi, sekiz AKP’li vekilin sorumluluğuna verilsin.” dedi.

Milletvekili Koç, Bakan Eroğlu’nun açıkladığı projelerin takipçisi olacaklarını belirterek, “Bu sekiz proje, iktidar partisinin İzmir’deki sekiz milletvekilinin sorumluluğuna verilirse hem projeler havada kalmamış olur hem de İzmirliler, projelerin durumunu bu milletvekillerinden öğrenme imkanına kavuşur. Bu sayede de İzmir, kısa sürede sekiz yatırıma birden kavuşmuş olur.” diye konuştu.
İzmir’in vergi ödeme katkısı bakımından ülkenin önde gelen şehirlerinden olduğunu hatırlatan Koç, “İzmirliler, vergilerini ödeyerek görevlerini yapmıştır. Şimdi görev merkezî yönetimdedir, İzmir’in milletvekillerindedir. Hükümet, İzmir’in kalkınmasını destekleyecek yatırımlar yapmalıdır. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na çağrıda bulunuyorum. Gelin, bir milat yapalım. Ramazan Bayramı’nda açıklanan bu sekiz projenin bayram şekeri niteliğinde kalmaması için AKP’nin İzmir’deki sekiz milletvekilinden her birine bu projelerin bir tanesinin sorumluluğu verilsin. Örneğin Yakaköy Tabiat Parkı projesinin sorumluluğunu alan milletvekili, bu projenin her aşamasını takip etsin ve İzmirlilerle paylaşsın. İzmirliler de bu projeyle her türlü bilgiyi bu milletvekilinden öğrenebilsin. Bu sayede açıklanan projeler, tabiri yerindeyse balon olmaktan çıkar, bir an önce vatandaşların hizmetine sunulur. Projesi biten milletvekili de ödülünü zaten halktan alır. Öte yandan gerçekten de balon bir projeyse bir daha İzmirlilere içi boş projelerin taahhüdü verilmez.” şeklinde konuştu.

'PROJELERİN İHALE TARİHLERİ BELİRLENSİN'

Kendisinin bir işadamı olduğunu hatırlatan Murat Koç, “Kardeşim, ben ticarette hayali rakamlarla uğraşmam, ne kazanacağıma bakarım. Siyasette de İzmir ne kazanacak, İzmirli ne kazanacak ona bakarım. Milletvekili adaylığımı açıkladığımda, İzmir ve İzmirliler için çalışacağımın sözünü vermiştim. Bu sözümün her zaman arkasındayım ve İzmir’e yapılacak her hizmette benim de katkımın olacağından şüpheniz olmasın. Sayın Eroğlu tarafından açıklanan sekiz projeden Aliağa Kalabak Barajı ve Sulaması ile Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması projelerinin ihale tarihleri verilmiş, diğer altı projenin, yani Balçova Terapi Ormanı, Örnekköy Çocuk Ormanı, Yakaköy Tabiat Parkı, Kınık Otomatik Meteoroloji İstasyonu, Bayındır Meslek Lisesi ve Selçuk Devlet Hastanesi projelerinin ihale tarihleri verilmemiş. Bu altı projenin de iki ay içerisinde ihale tarihleri belirlenmelidir. Aksi halde bu projeler, bayram şekeri niteliğinde kalır. Ayrıca bu sekiz projenin tamamı da 2017 yılı sonuna kadar İzmirlilerin hizmetine sunulmalıdır. Projeler, kapasiteleri itibariyle iki yıl içinde tamamlanmayacak projeler değildir.” dedi.

'İZMİR HİZMETE HASRET'

Geçmiş dönemlerde verilen 25 projenin, 35 projenin takibinin yapılmadığını söyleyen MHP Milletvekili Koç, “Halk beni, kendisine hizmet etsin diye milletvekili seçti, bana güvendiğini gösterdi. Ben de 7 Haziran itibariyle İzmir için, İzmirliler için verilen her sözün, her taahhüdün, per projenin takipçisi olacağım. Sayın Eroğlu’na, İzmir için hazırladığı bu projeler için teşekkür ediyorum ama asıl teşekkürü, projeler tamamlandığında İzmirlilerle birlikte yapacağız, çünkü vergisini zamanında ödeyerek görevini ve yükümlülüğünü yerine getiren İzmir ve İzmirliler hizmete hasret.” şeklinde konuştu.

'YARIM KALAN PROJELER DE TAMAMLANSIN'

İzmir’de başlatılan birçok projenin yarım kaldığını belirten Murat Koç, “Bunlardan birisi, Bornova’nın göbeğindeki Bornova Kültür Merkezi projesidir. Yaklaşık 20 yıl önce ihale edilerek yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan kültür merkezinin yapımının devam etmesi için hiçbir engel yoktur. Araştırmalarımın sonucunda İçişleri Bakanlığı’nda mahkemesi bitmiş, onay ve sözleşme aşamasına gelip müteahhite verildiğini tespit ettiğim Bornova Kültür Merkezi, 2016 yılının sonuna kadar tamamlanarak Bornovalıların hizmetine sunulmalıdır.” dedi.