Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile baş başa yaptığı görüşmede masada İran bayrağı bulunurken Türk Bayrağı’nın olmamasına tepki gösterdi. Korkmaz, “Her fırsatta, ‘Türkiye'nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın’ diyen Başbakan’a sormak lazım, gücü ve kudreti o masada neden gösteremediniz?” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Türkiye’nin dış politikada yaptığı yanlışlarla birlikte eski günlerini arar olduğunu söyledi. Korkmaz, “Eskiden Türkiye’ye danışılırdı. Türkiye arabulucu özelliğiyle Ortadoğu’da söz sahibi bir ülkeydi. Ancak Sayın Davutoğlu ile başlayan dış politika yanlışları ne yazık ki tüm hızıyla devam ediyor. Yani Dışişleri Bakanıyken yaptığı hataları, Başbakanlık koltuğunda da ısrarla devam ettiriyor. Türkiye’yi ne yazık ki temsil edemiyor, tıpkı partisini temsil edemeyip, birilerinin direktifleri ile yoluna devam ettiği gibi. Kısacası Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kendine has ama gerçeklerden uzak stratejik derinliği, ülkeye zarar vermeye devam ediyor.” diye konuştu.

ABD’deki Birleşmiş Milletler toplantısında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile baş başa görüşen Başbakan Davutoğlu’nun, ülkenin itibarına da zarar verdiğini dile getiren Korkmaz, şunları söyledi: “Amerika’da bir görüşme yapıyor. Masasında İran’ın bayrağı var ama bizim ay-yıldızlı Türk bayrağımız yok. Sen ülkeyi böyle mi temsil ediyorsun? Hani nerede uğruna şehitler verdiğimiz bayrağımız? Her fırsatta, ‘Türkiye'nin gücünü ve kudretini kimse test etmeye kalkmasın’ diyen Başbakan, ne yazık ki ülkemizin gücünü ve kudretini oturduğu masada gösterememiştir. Başbakan’a şimdi sormak lazım, gücü ve kudreti o masada neden gösteremediniz? Hani o kudret nerede? Bu tabloya neden olanları esefle kınıyorum. Yazıklar olsun. Ülkemizi içine düşürdükleri tabloya bak. Her açıdan bir çıkmazın içindeler. Hani nerede o dillendirdiğiniz itibar?”

“BAŞINIZI DİK TUTACAK HALİNİZ Mİ VAR?”

“Dış politikayı beceremeyen AKP, iç politikada da teröre verdiği tavizlerle yoluna devam edip, yanlışlarından ders almayıp ülkeye ve millete zarar vermeye devam ediyor” diyen Korkmaz, hain terör örgütünün de saldırılarına devam ettiğini belirtti.

Vatan evlatlarının hain saldırılar sonucunda şehit olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti: “Bayramda da PKK, saldırılarına devam etmiş ve yine güvenlik güçlerimiz şehit olmuştur. Yani bayramda evlere ateş düşmüştür. Bütün bunlara sebep olanlar ise hala milletin karşısına çıkıp, oy istemekte, başınızı dik tutun demekte. Başınızı dik tutacak haliniz mi kaldı. ‘400 vekil olsaydı bunlar olmazdı’ diyen siz. ‘PKK çözüm sürecinde silah depolamış’ diyen siz. ‘O bizi aldattı, şu bizi kandırdı, bunlar bizi ağlattı’ diyen siz. 13 yıldır emekliye, işçiye, çiftçiye verdiğiniz sözleri tutmayan siz. İnsanları açlığa mahkum eden siz? Vatandaşı borçlandıran, evlere haciz gelmesine sebep olan siz. Terörü azdıran, ülkeyi ekonomik olarak batıran, dışa bağımlı hale getiren ve ülkeyi parsel parsel sattığınızı itiraf eden siz. Yolsuzluk iddialarının üstünü kapatan siz. Allah aşkına, Allah’tan korkun hala çıkmış AKP’nin birinci sıra adayı parti toplantısında diyor ki, ‘başınızı dik tutun’ Başınızı dik tutacak haliniz mi var? Bütün bu yaptıklarınıza rağmen milletin yüzüne nasıl bakıyorsunuz, şaşmamak elde değil. Hani ‘deveye boynun eğri demişler; nerem doğru ki' demiş. İşte bunlarınki de o hesap. Hala milleti kandıracaklarını sanıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapacak konu bulamayınca eski ajandalarına sarılmaya çalışıyorlar. Fok balıklarından bile medet umacak kadar çaresizler.”