MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, "Her gün şehit haberleri geliyor ancak bu ülkenin Cumhurbaşkanı televizyonda seçim öncesi miting yaptığı oy istediği partisi için atıfta bulunarak, ‘400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı’ diyor. Bunun yanında ülkenin Başbakan’ı ise hain terör saldırısına rağmen memleketinde maç izleyip, oley çekiyor. Sizde hiç mi vicdan yok? Millet artık sizin ülkeye zarar veren dört yüzünüzü de gördü." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir televizyon programında art arda gelen terör saldırıları ve şehit haberleri ile ilgili olarak yaptığı 'Eğer bir parti 400 milletvekilini alıp, Anayasa’yı değiştirecek sayıyı yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu' yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi. PKK terör örgütünün saldırılarını lanetleyen Korkmaz, "Ülke kan gölüyken, her gün şehit haberleri gelirken, ne yazık ki bu ülkenin başındaki beyefendi, vatan evlatlarının canını kendi siyasi geleceği için pazarlık konusu yapmaktan çekinmiyor. Her fırsatta bu yöndeki düşüncelerini dile getiriyor. Ey Cumhurbaşkanı sende hiç mi vicdan yok. Yeter artık bitmeyen hırsın. Daha ne kadar can gidecek senin kişisel menfaatlerin ve kaygıların için. Bu kirli pazarlığa ne zaman dur diyeceksin? Milletin çektiği acılar yetmedi mi?’’ diye sordu.

AKP’NİN DÖRT YÜZÜ ÜLKEYE, MİLLETE ZARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Çözüm sürecini, silah depolama süreci olarak algılamışlar' sözlerini de sert bir dille eleştiren Korkmaz, şunları kaydetti: ‘’Günaydın Sayın Cumhurbaşkanı. MHP olarak bunu yıllardır dillendiriyoruz. Demek ki senin çözüm, bizim ise ihanet süreci dediğiniz sürecin aslı neymiş öğrenmiş oldun. Ama sen bunu eninde sonunda öğrenirken çok canlar gitti. Kınalı kuzular toprağa düştü, analar ağladı, ocaklar yandı. Şimdi herkes seni kandırıyor, kolay kanıyorsun. Milletin karşısına çıkıp, o beni kandırdı, bu beni aldattı diyorsun. Demek ki sen bu işi beceremiyorsun. O zaman o koltukta ne duruyorsun. Halen kime meydan okuyorsun. Kan ve gözyaşından 400 milletvekili daha sonra onların sorgulamadan kaldıracağı ellerle başkanlık mı umuyorsun. Ama boşuna bekliyorsun Sayın Cumhurbaşkanı, çünkü millet senin asıl amacını artık biliyor. Kandıramazsın artık, aldatamazsın artık. Millet sizin 4 yüzünüzü gördü. Sizin birinci yüzünüz terörle pazarlık yapan ihanet süreçlerini hayata geçiren yüzünüz, ikinci yüzünüz milleti 13 yıldır hep aldatan, kandıran yüzünüz, üçüncü yüzünüz milli ve manevi değerleri yok eden yüzünüz ve dördüncü yüzünüz ise millet iradesini hiç edip, koltuk ve menfaatleriniz için yani yaptığınız kirli işler gün yüzüne daha fazla çıkmasın diye kan ve gözyaşından oy elde etmek için her yolu denediğiniz yüzünüz. Bu yüzlerinizi saklayamazsınız artık bu millet size yüz vermez bilesiniz. Artık takke düştü, kel göründü. Yolun sonuna geldiniz. Bu öfkenizin nedeni de bu. Acıları görmezden gelmenizin, şehit yakınlarını dahi azarlayacak hale gelen ruh durumunuzun nedeni bu. Ve günü geldiğinde Millet size gereken cevabı verecek. 7 Haziran’da milletin cevabı ile sallandınız, 1 Kasım’da yıkılacaksınız’’

ASKERİMİZ ŞEHİT OLUYOR, BAŞBAKAN MAÇTA OLEY ÇEKİYOR

Dağlıca’daki terör saldırısının saat 15.00 sıralarında olduğu yönünde haberlerin geldiğini ancak buna rağmen bu ülkenin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun programına ara vermediğini ve memleketinde maç izlediğini dile getiren Korkmaz, ‘’Sayın Başbakan her golde ayağa kalkıp deyim yerineyse oley çektiniz. Siz oley dedikçe acılı analar ah yavrum diyerek feryat etti. Siz sevinçten havalar zıpladıkça vatan evlatları hain pusularda toprağa düştü. Bu nasıl bir vicdandır. Terör saldırısı oluyor, aradan onca zaman geçiyor, sonra ‘Başbakan programlarını iptal etti’ haberi servis ediliyor. Bunun yanında aradan geçen zamana rağmen saldırı ile ilgili olarak bilgi verilmiyor. Bu milletten ne saklanıyor.’’ diye konuştu.

MHP, MİLLETTEN ALDIĞI GÜÇLE AKP VE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN HESAP SORACAK

Dağlıca’da olaydan saatler sonra resmi açıklamanın yapıldığını belirten Korkmaz, ‘’Ne yazık ki hain terör örgütü 16 askerimizi şehit etmiş ve 6 askerimizi de yaralamıştır. Bu ülkeyi yönetenler akıllarını başlarına alsın. Koltuklarını değil, ülkeyi ve milleti düşünsün. Artık sabır kalmamıştır. Bu PKK’ya yüz verenlerin ülkeyi getirdiği noktadır.’’ ifadelerini kullandı.