Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, teröre tepki eylemlerinde sağduyulu davranılması konusunda uyarıda bulundu. Korkmaz, “Sokakları karıştırmak isteyenler var, tuzağa düşmeyin.” dedi.

Korkmaz yaptığı açıklamada ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Ülkü Ocakları öncülüğünde teröre tepki eylemlerinin gerçekleştirildiğini kendisinin de bu eylemlerde dava arkadaşlarının yanında yer aldığını belirtti. Korkmaz, şunları kaydetti: “Teröre lanet yürüyüşüne Kayseri’mizde de binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile katıldı ve hain terör saldırılarına birlik beraberlik içerisinde tepki gösterdi. Etnik kavga ve karışıklık çıkarmak isteyenlere birlik içinde güzel bir ders verdi. Ne yazık ki bazı çevreler, ülkücülerin adını kullanarak çirkin taşkınlıklar ortaya koyuyor. Onlar bizden değil. Onların kimlerin tutması olduğunu ve amaçlarının ne olduğunu milletimiz biliyor. Kayseri’de ülkücüler örnek bir eyleme imza atmışlardır."

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZ BOZMAK İSTİYORLAR

“Türk-Kürt düşmanlığı oluşturmak isteyenlere karşı onurlu bir duruş sergilemişlerdir.” diyen Süleyman Korkmaz, ülkücülerin, bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı durduğunu ifade etti. Korkmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yönde çizilen senaryolara karşı ülkücüler her zaman mücadeleye hazırdır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, ülkücüler karanlık güçlerin organize ettiği anonim kalabalıkların dümen suyuna girmeyecektir. Bunun en güzel örneğini Kayseri teşkilatımız da diğer teşkilatlar gibi ortaya koymuştur. Ben başta Kayseri İl Başkanımız Baki Ersoy olmak üzere Ülkü Ocakları Kayseri Başkanı'mız Aytaç Gezici kardeşimi bu sağduyulu tepki eylemleri nedeniyle tebrik ediyorum. Buradan milletimize de sesleniyorum. Oyunlara gelmeyin, sokakları karıştırmak kardeşliğimize zarar vermek isteyen gruplar var. Onlar bizden değil, onlara inanmayın ve kanmayın. Çünkü onlar bu millete ve değerlerine değil, karanlık güçlerine hizmet ediyorlar. Amaçları ise ülkeyi karıştırmak, kaos planlamacılarına destek olmak.”

Bu tuzaklara düşülmemesini isteyen Korkmaz, sağduyulu şekilde, tepkilerin ortaya konulması uyarısında bulundu.