Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı, bayramın ikinci gününde bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Bayramlaşmaya İl Başkanı Necat Karataş, İzmir milletvekilleri Murat Koç ve Aslan Savaşan ile partililer katıldı.

İl Başkanı Karataş, tüm İzmirlilerin ve Türk milletinin bayramını kutladı. Bayramların küskünlerin barıştığı, beraberlik hukukunun ortaya konduğu bir gün olduğunu ifade eden Karataş, “Hepimizin malumu, coğrafyamızda yaşanan gelişmeler ve Doğu Türkistan’da yaşananlar bu hukukun gereği gibi ortaya konmadığını gösteriyor.” dedi. Karataş, Müslüman ve Türk dünyasında yaşanan olumsuzların biran önce son bulmasını temenni ettiğini ifade etti.

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç da, hükümet kurulma çalışmalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vermekte geciktiğine dikkat çeken Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümetin kurulmasını istemediğini ve yeniden bir seçim yapılması düşüncesini her konuşmasında ifade ettiğini belirtti. Milletvekili Koç, "Hükümeti kurma görevini alan partinin genel başkanı da formaliten ziyaretler yapmıştır. Hükümet kurma ziyaretleri değil, sadece siyasi partilerle bir araya gelip sohbet edip, değerlendirmeler yapmaktadır. Yani hükümetin kurulmasını zamana yaymaktadırlar. Hükümetin kurulmamasının önündeki en büyük engel sayın Cumhurbaşkanı’dır ve hükümetin kurulmasını istememektedir. Türk sanayisi ve ekonomisinin bir an önce kararsızlıktan çıkmayı beklediği bugünlerde sayın Davutoğlu'nun siyasi partilerle daha ciddiyetle görüşmelerini yapmasını beklemekteyiz.” dedi. Koç, MHP olarak çözülme sürecinin neticelenmesi ve 17-25 Aralık’ın da neticesinin çıkmasını istediklerini, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk demokrasinin üzerindeki vesayet elinin kalmasını istediklerini ve bunların 78 milyonun beklentisi olduğunu vurguladı.

Türk milletinin bayramını kutlayan milletvekili Aslan Savaşan da, 7 Haziran seçimlerinden sonra il teşkilatıyla birlikte gerçekleştirdikleri bayramlaşmanın İzmirli hemşehrileri ve partililerle büyük bir buluşma ve hasret giderme olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından partililer birbirleriyle bayramlaştı. İl Başkanı Karataş, bayram şekeri ikram etti.