MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, özel kuvvetlerin sadece kas gücü olmadığını daha çok bir zeka meselesi olduğunu kaydederek, 50 puan alma şartıyla Özel Kuvvetler Komutanlığına subay ve astsubay alınmasını eleştirdi.
MHP’li Özdağ TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, KHK’larla TSK’nın kurumsal kültürünün tahrip edildiğini ve savaş gücüne ağır darbeler indirildiğini savunarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne SAT, SAS, en seçkin birliği olan Özel Kuvvetler Komutanlığı sivil kaynaklı 200 subay ve 500 astsubay alınmasına karar verilmiştir. Bu sakat adımın nedeni, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na sızmış, FETÖ’cülerin tasfiyesi ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki personeli artık Jandarma Genel Komutanlığı’nın Türk Silahlı Kuvvetlerin bir parçası olmadığı için ortaya çıkan personel açığıdır” ifadelerini kullandı.
Özdağ, KPSS’den 3 puan türü üzerinden asgari 50 puan alma şartıyla Özel Kuvvetler Komutanlığına subay ve astsubay alınmasını eleştirerek, “Özel kuvvetlere alınan subay ve astsubay en iyileri ve gönüllüler arasından seçilmekteydi. 1992’ye kadar Özel Harp Dairesi iken adı, Özel Harp Dairesi subayları toplanırlar, birisi önerilir ve bütün mensuplara kimin kefil olunduğu sorulur. Ona göre alınır. Atılmayı gerektiren bir durum olduğunda kendisi ile birlikte kefil olan da atılırdı” şeklinde konuştu.
Özdağ, 2007 yılından sonra özel kuvvetlerde değişim yaşandığını belirterek, sözde Ergenekon dosyasında özel kuvvetlerin terör örgütü olarak sunulduğunu kaydetti. Özdağ, “15 Temmuz darbe girişimine giden yolun taşlarını AKP döşemiş, FETÖ yolun üzerinden yürümüştür. Özel Kuvvetler subay ve astsubayları özel nitelikli savaşçılar değil, bunun ötesinde diplomat, eğitmen, örgütçü niteliklere sahip olmak zorundadır. Özel kuvvet subay ve astsubayları dünyanın değişik yerlerinde ortak operasyonlarla devam etmektedir. Tam teçhizat 18 saat yürüyorsunuz. Kısa bir süre uyuyorsunuz. Uyandığınızda İspanyolca uyanmak zorundasınız. Bu bir eğitim. Bir başka eğitim. Eğitimden sonra dinlenmek için odanıza gidiyorsunuz. Odanız basılıyor, dövülerek dışarı çıkartılıyorsunuz, odaya sokuluyorsunuz, sorgudan geçiriliyorsunuz. Dışarı çıkartılıyorsunuz ve odadaki 5 nesneyi saymanız isteniyor. Özel Kuvvetlerin sadece kas gücü olmadığı, ondan çok bir zeka meselesi olduğu görülmekte” dedi.
İş adamı Donald Trump ABD başkanı seçilmesini değerlendiren Özdağ, İsrail ile ilişkilerin olumlu seviyeye ulaşacağını aktardı. Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmesine ilişkin olarak Özdağ, “Ben, MHP’nin, kuruluş ilkesine sağdık olduğunu, milli ve üniter devleti tasfiye edici bir başkanlık sürecine izin vermeyeceğini, Sayın Bahçeli’nin de bu çizgide davranacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.