Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesini, “Cumhurbaşkanı başkanlık sisteminin taşlarını döşüyor. Nasıl olsa bunların hepsini ben tayin ettim. Öyleyse bunların memur olmanın ötesine geçmelerine de gerek yok.” şeklinde değerlendirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, parti genel merkezinde ‘yaklaşan seçimler ve YSK’ hakkında basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı'nın baştan itibaren eline tutuşturulan yol haritasında başkanlık sistemi var olduğunu iddia eden Öztürk, “Onun için fiilen başkanlık sistemine geçmeye çalışıyor. Bunun bir adım sonrası da zaten 'uyguluyoruz' diyecek. Anayasa değişikliğine bir yol açma gayreti içerisinde. Türkiye için hayırlar getirebilecek bir sistem değil. Başından beri söyledik. Sayın cumhurbaşkanı Anayasa’nın duvarlarını zorlamakla işe başladı. Zorlayacağını da söyledi. Elbise kendisine dar geliyor, çatlamalar olacak. Ama Türkiye’ye nasıl bir felaket getireceğini de bilemiyoruz. Süratle anayasal sınırlar içerisine çekilmesi gerekir. Ettiği yeminde bunu gerektirmektedir.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HIRSIZLIK MİLLİ İRADEYİ TECELLİ ETTİRİRKEN YAPILAN HIRSIZLIK”

Seçimde hile yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine Öztürk, “Biz geçmişte de bununla ilgili açıklamalarda bulunduk. Birleştirme tutanaklarıyla sandıklarda partilerin aldıkları oylar arasındaki farkı defaten ortaya koyduk. Hırsızlık sadece ayakkabı kutularında olmuyor. En büyük hırsızlık milli iradeyi tecelli ettirirken yapılan hırsızlık. Bunu da yapmaktan hiç çekinmiyorlar.” diye konuştu. Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar iktidarların temelinde yatan tek sebep de budur. Bunların bu noktada kalmasını sağlayabilen el çabukluğu marifetleridir. YSK bu noktada üzerine aldığı görevin hassasiyetini idrak ederek kimsenin el uzatmasına fırsat vermeyecek bir sistemi oluşturur. Bunu bekliyoruz.”

“AKİT İLE İLGİLİ İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ise Akit gazetesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Gazete üç gündür MHP’nin aleyhine yayın yapmaktadır. İddiaları gerçek dışıdır. Söz konusu gazetenin mevcut siyasi iktidarın adeta eşik bekçisi sıfatını yüklenmek suretiyle böyle hareket etmiş olmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Cumartesi günü sayın genel başkan, gerek İstanbul’da gerekse ilgili gazetenin önünde meydana gelen olaylarla alakalı olarak son derece nezaketli bir şekilde MHP’nin bu olaylarla ilgisini olmadığını ifade etmiştir. Bu ifadeye rağmen bazılarının farklı bir tavır içerisine girmiş olmaları bugün sizin sorduğunuz bu sorunun temelini oluşturur.” şeklinde konuştu.