MHP Milletvekili Aslan Savaşan, İzmir’in stat meselesini TBMM gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi. İzmir’de yıllarca spor camiası içinde yer alan Savaşan, kapatılan Alsancak Stadı, düşük kapasitelerle inşa edilen Karşıyaka ve Göztepe statlarını meselesini Ankara'ya taşıdı.

Milletvekili Savaşan, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “20 Ağustos 2014 tarihinde alınan kararla Alsancak Stadı’nın spor müsabakalarına kapatılması, İzmir’deki spor kulüpleri ve sporseverler açısından büyük bir mağduriyet yarattı. Stadın kapatılmasının ardından Altay, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu futbol takımları, iç saha maçlarını başka statlarda oynamak zorunda kaldı. Alsancak Stadı tamamlanınca yeni stat, şu anki kullanım hak sahibi Altay Spor Kulübü'ne devredilmeli, Altay Kulübü mağdur edilmemeli. İzmirli sporseverlerin talepleri dikkate alınmıyor. Karşıyaka ve Göztepe statlarının kapasiteleri yetersiz. Stat yapımları TOKİ’ye devrediliyor ama süreç yeterince takip edilmiyor. Bugüne kadar birçok konuda olduğu gibi spor yatırımlarında da İzmir hak ettiğini alamıyor. Bu konuların takipçisi olacağım. Bir parmak bal bizi mutlu etmez, yapılan yatırımlar çok yetersiz. İzmir kulübü olan Altınordu, İzmirspor ve Ülküspor için Spor Bakanlığı'nın herhangi bir projesi var mı? Yoksa bu kulüpler görmezden mi geliniyor? Bu sorunun da cevabını merak ediyorum. Hiçbir kulübe üvey evlat muamelesi yapılmasına izin vermeyeceğiz.”

MHP’li Savaşan, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti: “Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan Alsancak Stadı, 2008 yılında Altay Spor Kulübü'ne kiralanmıştır. Altı sezondur Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu futbol takımları ve Altay Futbol Takımı, iç saha maçlarını Alsancak Stadı'nda oynamaktadır. 20 Ağustos 2014 tarihinde alınan kararla Alsancak Stadı, spor müsabakalarına kapatılmıştır. Bu durum, İzmir’deki spor kulüpleri ve sporseverler açısından büyük bir mağduriyet yaratmıştır. Buna göre Türkiye’de kaç tane stada deprem dayanıklılık testi yapılmıştır? Test sonuçlarına göre kaç tane stat için, 'Spor müsabakalarına uygun değildir' sonucu çıkmıştır? Bu sonuçlara göre son üç yılda kaç tane stat, spor müsabakalarına kapatılmıştır? Alsancak Stadı'nın tribünlerinin yıkımı için ayrı, daha sonra inşaatı için ayrı ihaleler düzenlenmesi, planlanarak yeni stadın inşası neden geciktirilmiştir? UEFA VE FIFA kriterlerine uygun bir stat inşası için yıkımı da kapsayan tek ihale neden yapılmamaktadır? Alsancak Stadı'nın kullanım hakkının sahibi olan Altay Spor Kulübü'nün ve iç saha maçları için bu stadı kullanan Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu spor kulüplerinin uğradığı zararın karşılanması amacıyla bir çalışmanız olacak mıdır? Stat, tamamlandıktan sonra şu anki kullanım hakkına sahip olan Altay Spor Kulübü'ne yeniden tahsis edilecek midir? Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılan statların kapasitesini arttırmayı düşünüyor musunuz ya da İzmirli sporseverlere bu yetersiz kapasiteyi mi uygun görüyorsunuz? İzmir kulübü olan Ülküspor, Altınordu, ve İzmirspor için herhangi bir projeniz var mı, yoksa bu kulüpler görmezden mi geliniyor?”