MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek, 24. Dönem TBMM çalışmaları açısından talihsiz bir dönem olmuştur. Milletimizin iradesi AK Parti eliyle tek kişinin karar verdiği, ancak otoriter rejimlerde olabilecek bir hale dönüştürülmüştür dedi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis'in 24. Dönemi'ni değerlendirerek, bu dönemde hayata geçirilen yanlış uygulamalarla ülkenin hızla demokratik hukuk devletinden uzaklaştığını savundu. Şimşek, "24. Dönem TBMM çalışmaları açısından talihsiz bir dönem olmuştur. Milletimizin iradesi Adalet ve Kalkınma Partisi eliyle tek kişinin karar verdiği, ancak otoriter rejimlerde olabilecek bir hale dönüştürülmüştür" dedi.TBMM'nin halkın sorunlarını çözmekle değil, adrese teslim, belli kesimlere rant sağlayan, kişiye özel yasalarla meşgul edildiğini kaydeden Şimşek, "Bu dönemde TBMM tarihinde görülmemiş şekilde vesayet altına alınmış, adeta birilerinin yaptığı haksız, hukuksuz, uygulamaları ve ayyuka çıkan hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerinin örtülmesi için kalkan olarak kullanılmıştır." diye konuştu.

Ülkenin kaos ve kargaşaya sürüklendiğini, bir bölümünün yönetiminin adeta terör örgütüne teslim edildiğini, dış politikanın başarısızlıklarla yürütüldüğünü, ekonominin de giderek kötüye gittiğini ifade eden Şimşek, halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanını da söylemleriyle toplumu ayrıştırdığını ileri sürdü.Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu: "24. Dönem TBMM çalışmaları açısından talihsiz bir dönem olmuştur. Milletimizin iradesi Adalet ve Kalkınma Partisi eliyle tek kişinin karar verdiği ancak otoriter rejimlerde olabilecek bir hale dönüştürülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı AKP çoğunluk iradesine dayalı olarak ülkede tek karar verici hale gelmiştir. 25. Dönem oluşacak TBMM'nin, yasama organı olarak Anayasa ve hukuk devleti çerçevesinde ülkemize yakışacak bir yasama faaliyeti yapmasını temenni ediyorum."