Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, miting ve toplantılarda konuşma yapan siyasilerin prompter kullandıklarına dikkat çekerek, prompter olmadan konuşamayacaklarını iddia etti.
Gaziantep’te katıldığı iftar programı sonrası MHP Gaziantep İl Örgütüne yönelik yaptığı konuşmada prompter kullanan siyasilere eleştirilerde bulunan Oğan, "Birçok yerde konuşmaları ve hitabeti ile ilgili övgüyle bahsedilen siyasiler var. Onların önünden camı alın bakalım konuşabiliyor mu. Biz de konuşmayı biliyoruz, hem de camsız, kağıtsız" dedi.
"YENİ BİR GEMEREK VAKASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Mayıs’taki MHP Tüzük Kongresi’nde alınan kararlara yönelik aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili olarak da konuşan Oğan, "Maalesef ki MHP açısından bir mahkeme süreci daha başlatılmış oldu. Genel Merkezimiz biz artık mahkemeye başvurmayacağımız demiş olmasına rağmen Genel Merkezle çok yakın ilişkiler içerisinde olan bir delegemizin mahkemeye müracaat ettirilmesi neticesinde yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Burada yeni bir Gemerek vakıasıyla karşı karşıyayız. Hukukun katline maalesef seyirci kalınmış durumdadır. Bütün Türkiye hukukun nasıl katledildiğini seyrediyor" ifadelerini kullandı.
"BU DAVAYI KİMSENİN EGOSUNA KURBAN ETMEYECEĞİZ"
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir düzen partisi olmadığına vurgu yapan MHP’li Oğan, "Biz hiç kimsenin dayatmasını kabul edecek değiliz. Tek bir genel başkan, kafasına göre şu kişiyi görevden aldım, şu ili kapattım diyemez. Bu hareket bir düzen partisi değildir, bu dava şehit kanıyla yıkanmıştır. Bu dava Allah davasıdır. Türkiye’nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elindedir. Bu ülke bölünüp içinden bir Kürdistan mı çıkarılacak, yoksa büyüyüp bir Turan mı olacak bunun farkına varmalıyız. Bu ülkeyi BOP’çuların, eyalet sistemi isteyenlerin, başkanlık isteyenlerin eline bırakmayalım. Hiç kimse muhalefetin birlik beraberliğini bozamayacaktır. Biz dört ayrı başkan adayıyız, hepimiz aynı şeyleri düşüneceğiz diye bir şey yok. Ama yeri geldiği zaman da dördümüz bir masa etrafında toplanıp istişare edebiliriz. Yarıştığımız arkadaşlarımız bizim düşmanımız değil, ülküdaşlarımızdır. Her kim kazanırsa Ülkücü hareket kazanmış olacak, diğer herkes onun çevresinde kenetlenecek" diye konuştu.
"AK SAÇLILAR HAREKETİ KURACAĞIZ"
Genel Başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projelere değinen Oğan, "Ak saçlılar hareketi kuracağız. Dava adına hizmet etmiş büyüklerimizi bulacağız ve 200 kişilik bir heyeti kuracağız. Yeri geldi mi ak saçlılarımız genel başkanı da karşısına alacak ve uyaracak, öğüt verecek. Eğer öyle olsaydı ülkücüler mahkeme kapılarında karşılaşmayacaktı. Kontenjan sistemini ortadan kaldıracağız. Örneğin, Gaziantep’e sandık kurulacak, Gaziantep kimi istiyorsa onu seçecek. Genel başkan yardımcısı milletvekili olamayacak, milletvekili olan genel başkan yardımcısı olamayacak. Herkesin tek bir işi olacak" şeklinde konuştu.