ANKARA (İHA) – MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü Oğuz Turhan, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu hakkındaki iddialara ilişkin, “Bazı yazılı medya organlarında ve sosyal medyada partimizin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun FETÖ’cülerle doldurulduğuna yönelik yer alan haberler, hiçbir kanıta dayanmayan, gerçek dışı ve belirli merkezler tarafından bilinçli olarak yayılmaya çalışılan, asılsız iddialar manzumesinden ibarettir” dedi.
MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Siyaset ve Liderlik Okulu Koordinatörü Oğuz Turhan, bazı medya kuruluşlarında yer alan MHP Siyaset ve Liderlik Okulu ile ilgili iddiaları değerlendirdi. MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’na kabul edilen öğrencilerin ülkücü hocalar tarafından seçildiğini belirten Turhan, “10 Ekim 2009 yılında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda kurulan Siyaset ve Liderlik Okulu, kurulduğu günden itibaren bu alanda öncü ve takip edilen bir okul olmuştur. Bu yönüyle okulumuza her dönem oldukça yüksek bir teveccüh ve talep bulunmaktadır. Bununla birlikte her dönemi doğası gereği belirli bir sayıda kişiye eğitim imkanı sunulabilmektedir. Bu sebeple okulumuzda eğitim alması öngörülen 40 öğrencimiz, ülkücü hocalarımız tarafından yapılan mülakatla belirlenmektedir. Ayrıca okulumuzda eğitim almak isteyen her öğrenci referans göstermek mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.
“Siyaset ve Liderlik Okulu’nda FETÖ’cüler öğrenci olarak eğitim alma imkanını bulamamıştır”
Siyaset ve Liderlik Okulu’ndan mezun olan öğrencilerden bazılarının parti içerisinde değişik görevlerde bulunduğunu kaydeden Turhan, “Siyaset ve Liderlik Okulumuzdan bugüne kadar 470 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimiz arasında bugün partimizde milletvekili, Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Merkez Disiplin Kurulu üyesi, il başkanı, ilçe başkanı ve teşkilatımızın çeşitli kademelerinde görev alan onlarca mezunumuz bulunmaktadır. Bizim için gurur verici olan bu tablo, partimizin ve Sayın Genel Başkanımızın da Siyaset ve Liderlik Okulu’na atfetmiş olduğu değerin de uygulamadaki bir göstergesidir. Bazı yazılı medya organlarında ve sosyal medyada partimizin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun FETÖ’cülerle doldurulduğuna yönelik yer alan haberler, hiçbir kanıta dayanmayan, gerçek dışı ve belirli merkezler tarafından bilinçli olarak yayılmaya çalışılan, asılsız iddialar manzumesinden ibarettir. Türkiye’de pek çok kesim uzun bir gaflet uykusu içerisinde iken, yıllardan beri hükümeti, Meclis’i ve yüce milletimizi FETÖ’ye karşı mütemadiyen uyaran Sayın Genel Başkanımızın gelinen noktada ne kadar haklı olduğu tüm kamuoyunca kabul edilmekteyken, Genel Başkanımızın Türk siyasetine milli şuur sahibi ve eğitimli insan kaynağı sunulabilmesi için büyük önem verdiği partimizin Siyaset ve Liderlik Okulu’nda FETÖ’cüler öğrenci olarak eğitim alma imkanını bu zamana kadar bulamamış, bundan sonra da bulamayacaklardır” diye konuştu.
Siyaset ve Liderlik Okulu hakkındaki iddiaların MHP’yi karalamak için ortaya atıldığını savunan Turhan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yarım asra yakın mazisinin her döneminde bilgiyi ahlakla birleştirerek yetiştirdiği ülkücü insanları bu ülkenin hizmetine sunan Milliyetçi Hareket Partimiz, bu kutsal görevi karşılık beklemeden Türk milletinin ve devletinin ebediyen ayakta kalması için sürdürmektedir. Milletlerin gelişmesinde başat unsur olan beşeri sermayenin siyaset alanında da daha kaliteli bir biçimde oluşmasını şiar edinmiş, bu uğurda binlerce idealist insan yetiştirmiş bir eğitim ocağı olan Milliyetçi Hareket Partimiz, bundan sonra da vatanımızı emanet edeceğimiz kardeşlerimizin yetişmesini sağlamaya devam edecektir. Bu gerçeklikten rahatsız olan müfterilerce yürütülen söz konusu karalama kampanyasının amacı, alanında öncü olan okulumuzu itibarsızlaştırmak ve gözden düşürmektir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizi mesnetsiz isnatlarla karalamak ne hakkaniyete ne de siyasi ahlaka uymaktadır. Bu sebeple bu tür gerçek dışı haberleri yapanlara karşı yargı yoluyla da mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”