MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu "şeffaflık paketi" üzerinden eleştirdi. Vural, "AKP’nin şeffaflık paketini açıyorum." diyerek, yanında getirdiğive üzeri bezle örtülü bir kutuyu açtı. Kutudan dolar, euro, Pinokyo kuklası, villalar ve ayakkabı kutuları çıktı. Vural, “Birileri Ahmet Davutoğlu ile makara geçiyor. Paçalarından yolsuzluk akan bir iktidarın, utanmadan milletin karşısına çıkarak şeffaflık paketini açıklaması yılın şakası. Ey Davutoğlu, gel senin paketini açalım. AKP’nin paketini açalım. İçinde ne var ne yok herkes görsün. Ben ihbar ediyorum, ödülü de senin olsun, istersen saraydaki odada saklayın; 17-25 Aralık’ta rüşvet ve yolsuzluk yapılmıştır, ihbar ediyorum.” dedi. Vural, MİT TIR'larıyla ilgili tutanakları da göstererek, “Bu millet, bu TIR’ların içinde ne olduğunu bilmek istiyor.” dedi.

Grup Başkan Vekili Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Vural, “Birileri aslında Davutoğlu ile makara geçiyor. Kamuda şeffaflık paketi açıkladı. Paketi açıklayanlar, boğazına kadar yolsuzluğa batmış AKP hükümeti olunca basına, Twitter’a, Facebook’a, her şeye karartma uygulayanlar bir de şeffaflık paketi açıklayınca ben herhalde dedim ki bu bir zaytung haberidir. Müjdeler olsun, yolsuzlukla mücadelede şeffaflık paketi hazırlamış. Bundan daha komik bir açıklama gerçekten olamazdı. Paçalarından yolsuzluk akan bir iktidarın, utanmadan milletin karşısına çıkarak şeffaflık paketini açıklaması yılın şakası. Bu bir komedi. En büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu hukuka darbe yaparak örtbas etmeye çalışan, Meclis komisyonunda dört bakanı aklayan, VIP torpil listeleriyle akrabalarını kamuda sınavsız işe yerleştiren bir iktidarın, kamuda şeffaflıkla ne işi olabilir?” dedi.

'BEN İHBAR EDİYORUM, ÖDÜLÜ DE SENİN OLSUN'

Şeffaflık paketinde birçok madde bulunduğunu, en ilgincininse yolsuzlukları ihbar eden kamu görevlilerinin ödüllendirileceği olduğunu aktaran Oktay Vural, “Allah'ını seversen, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda görev alan yargının başına gelen, adli kolluğun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bu bir uyutma paketidir. Ben ihbar ediyorum, ödülü de senin olsun, istersen saraydaki odada saklayın. 17-25 Aralık’ta rüşvet ve yolsuzluk yapılmıştır, ihbar ediyorum. Ahmet Davutoğlu, ‘Bu şeffaflık paketini açıklıyorum.’ dediğine göre bunun test alanı, gelecek hafta TBMM’de yapılacak olan Meclis soruşturma komisyonu raporunun oylanmasıdır. Memurları ‘ülkücü, MHP’li, bize yakın, değil, görevden alınmalı’ diyerek fişleyenler, devleti AKP’nin çiftliği haline getirenler, hangi şeffaflıktan bahsediyorsunuz? Böyle bir kimsenin Türkiye’de başbakanlık yaptığını kim düşünebilir, kim ciddiye alacak? Şimdi Davutoğlu’nu kim ciddiye alabilir?” dedi.

'DAVUTOĞLU SOY İSMİNİ DEĞİŞTİRSİN, AVUTOĞLU DAHA İYİ OLUR'

Başbakan Davutoğlu’na soy ismini değiştirmesini tavsiye eden Vural, “Gerçekten Davutoğlu bence ismini, soy ismini değiştirebilir mi bilmiyorum, Avutoğlu olsa daha iyi olur. Doğrusu malı götüren götürdü zaten. Sıfırlanan milyon dolarlar, villalarda sıfırlanmak istenen milyar dolarlar, ayakkabı kutularındaki paralar, imar rantından elde edilen villalar, gemicikler, bunlar ne olacak? Aslında bu paket, ‘Biz hamuduyla yuttuk, götürdük, bundan sonra da kılıfına uydurarak götürelim.’ paketidir.” diye konuştu.

'AKP’NİN ŞEFFAFLIK PAKETİNİ AÇIYORUM'

MHP Milletvekili Vural, toplantı sırasında masanın üzerine, beyaz bir örtüyle kapatılmış bir kutu getirtti. Vural, “Bu, AKP’nin şeffaflık paketi. AKP’nin şeffaflık paketini açıyorum. Kamuda yolsuzlukla mücadele AKP’nin şeffaflık paketi. Davutoğlu’nun yeni şeffaflık paketi bu. Bakalım paketin içinden ne çıkacak? Pakette neler var? Ayakkabı kutuları var, dolarlar var, eurolar var, villalarda sıfırlanamayan paralar var, çeşit çeşit maskeler var, yalanlar var, para sayma makineleri, hesap makineleri var. Pinokyo da var, bunların üzerini örtmek için yalan söyleyenler de var. İşte AKP’nin şeffaflık paketi bu. Hodri meydan. Ey Davutoğlu, gel senin paketini açalım. AKP’nin paketini açalım, içinde ne var ne yok herkes görsün.” dedi.

'KENDİ İÇİNİZDE HAKARET EDENLERE NE YAPTINIZ?'

Başbakan Davutoğlu’nun, Belçika’ya gitmeden önce, “Peygamber Efendimiz’e hakarete izin vermeyiz.” dediğini hatırlatan Vural, “Pekiyi ben şu soruyu soruyorum. Herkes samimi olacak. Pekiyi kendi içlerinde Hz. Peygamber’le kıyaslamalar yapanlara, hâşâ Kur'ân’la dalga geçenlere, Allah'a şirk koşan sözler sarf edenlere ne yaptınız siz? Siz kendi içinizde Peygamber Efendimiz'le, dini değerlerimizle hâşâ alay eden zihniyetlere de birer laf söyleyin bakalım. Dinimizden elinizi çekin. Benim dinim, siyasetçilerin malzemesi değildir. Sizin ayıplarınızın üzerini örtecek malzeme değildir.” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Vural, MİT TIR'ları konusuna da değindi. İlgili tutanakları göstererek, “MİT TIR'larıyla ilgili tutanaklar burada. Bu MİT TIR'larıyla ilgili, ‘Efendim, Türkmenlere insani yardım gönderiyorduk.’ diye yalan söyleyen yüzsüzler, bu TIR’ların içinde ne vardı, bu millet öğrenmek istiyor. Neden yayın yasağı getiriyorsunuz? Bu TIR’ların içinde yer alan uçaksavar mermisi, top mermisi, bunlar kime gidiyordu, kime?” dedi.