MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, “Her fikrin ve fikir serdedenin bir namusu vardır. Havuz medyasınınki olsa olsa fikir namussuzluğudur.” dedi.

‘Havuz’ diye tabir edilen AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın medyada MHP hakkında yer alan haberlere tepki için yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, hakikatleri böylesine çarpıtmak için bir insanın bütün insani değerlerinin aşınmış, sinirlerinin alınıp beşeri reflekslerinin ortadan kaldırılmış olması; namertlik, oynaklık ve kıvırtma konusunda maharet sahibi hâline gelmesi gerektiğini vurguladı.

“Bir siyasi partinin lideri eleştirilebilir.” diye sözlerine devam eden Yalçın, açıklamasında şunları ifade etti: “Ancak eleştirinin de bir seviyesi vardır. Engin Ardıç’ın yaptığı eleştiri değil, tam bir alçaklıktır. Kendisine talimat verenin, bu üslubu onun neresine sığdırdığını bilmiyoruz ama biz onun her yere soktuğu iğrenç diline ayar vermesini biliriz. Bütün kamuoyunun malumudur ki erken seçim tercihi, Türkiye’yi bir erken veya yeniden seçime götürme stratejisi Tayyip Erdoğan’ın marifetidir. AKP, Erdoğan’ın sevk ve idaresinde 7 Haziran gecesinden itibaren erken seçime yönlendirilmiş ve odaklanmıştır."

Davutoğlu’nun MHP lideri ile yaptığı görüşmenin, halk tabiriyle vatandaşın sakalının altından geçmek olduğunu belirten Yalçın, “Dostlar alışverişte görsün diye gerçekleştirilmiştir ve tamamen seçmenin algısına dönüktür. Yandaş yazar ve TV programcılarının bu konudaki yorumları da bu algıyı pekiştirme, bütün vebali MHP’nin sırtına yükleyerek kararsız ve küskün seçmeni AKP’ye yönlendirme amaçlıdır.
Hükûmetin borazanı TRT bile haberlerinde MHP’nin bütün koalisyon seçeneklerine kapıyı kapattığını belirterek, büyük bir rezalete daha imza atmıştır. TRT de Erdoğan’ın erken seçim stratejisini uygulamaya amade ve AKP’ye hadim olmuştur. TRT’yi yönetenler, bunları bir kenara yazdığımızı unutmamalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

MHP’li Yalçın devamında “Erdoğan’ın amacı, erken seçimde daha fazla oy avlayabilmektir. Erdoğan’ın, güvenlik güçlerimizin kanı, halkın canı pahasına bu yolu denemeyi aklına koyduğu ortadadır. Millet, sandıkta bunun hesabını soracaktır.
AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu AKP hem CHP ile hem de MHP ile görüşmelerinde ipe un sermiştir. Çünkü amaç koalisyon kurmak değil, yeniden seçime gidip ya tutarsa misali yeniden tek başına iktidarı aramaktır.” dedi.

Bu arada MHP’nin koalisyon için ortaya koyduğu dört önemli maddeyi hatırlatan Semih Yalçın, açıklamasında şunları dile getirdi: “Şurası açıktır ki Erdoğan ne istiyorsa, neyi uygun görüyorsa yandaş medya onu yazmaktadır. MHP seçmeni üzerinde algı operasyonu yapma çabasıyla Erdoğan’ın hedeflerine hizmet etmektedir. Ama hatırlatıyoruz ki temelsiz itham ve suçlamalarıyla 7 milyonu aşkın MHP’nin seçmeninin ve partimize gönül verenlerin hakkına tecavüz etmektedir. Milletimizin doğruluk, mertlik, dürüstlük, hakkaniyet gibi ahlaki düsturlarını yok ederek AKP’nin gönüllü köleliğini yapan havuz medyası boşuna debelenmesin. Saltanatı asla uzun sürmeyecektir. Çiftlik padişahı ‘Demediler!’ demesin. Vebal üstümüzde kalmasın; biz söyleyelim: Sandık milletimizin önüne getirildiğinde MHP’ye yönelik saldırıların ters teptiği, Tayyip Erdoğan ve emrindeki AKP’nin yeni bir hüsran yaşadığı görülecektir. Gidici olan AKP’yi, kaçınılmaz sondan ne Tamer Korkmazların ne de Ardıç kuşlarının yalakalık ve yırtınmaları kurtarabilecektir.”