"Hayata El Ver" sosyal sorumluluk projesine katılan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, kalp masajının nasıl yapılacağını öğrendi. İç güvenlik paketi görüşmelerinde böyle bir durum olursa hemen müdahale etmek için gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Yeniçeri, "Tabi müdahale etmek için giderim." karşılığını verdi. "İktidardan bir milletvekili de mi olsa?" sorusuna ise Yeniçeri, "İktidar, muhalefet, Makarios, Öcalan bile olsa farketmez; bu insan meselesi, insanlık meselesi. İnsanla biz ilgileniyoruz; şuanda ideolojilerle falan ilgilenmiyoruz." şeklinde konuştu.

TBMM'nin ev sahipliğinde, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ile Resüsitasyon Derneği'nin ortak projesi olan ve Sağlık Bakanlığı himayesinde yürütülen, toplumda ani kalp durması halinde "ilk yaşam desteği" konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedefleyen "Hayata El Ver" sosyal sorumluluk projesi Yeni Halkla İlişkiler Binası TBMM Konferans Salonunda yapıldı.

Katılımın düşük olduğu programa milletvekillerinden sadece MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri katıldı. Doktor kontrolünde kalp masajı yapan Yeniçeri, uygulamadan tam puan aldı. Kalp masajı dersine programı takip eden basın mensupları da katıldı.

"Genel Kurulda değil her yerde lazım. Sırat köprüsü burası. Olmak yada olmamak, ölmek yada ölmemek, ya o tarafa ya bu tarafa. Onun için hayati derecede önemli. Genel Kurul çalışmalarından da bu daha çok önemli. Çünkü orada geriye dönüş var burada geriye dönüş yok." diyen Yeniçeri, "Bu çok ciddi bir şey. Burada daha çok milletvekili arkadaşlarımı görmek isterdim. Fakata biz sabah saat 5.00'te gittik. Genel Kurulda dayanamıyorlar uykusuzluğa. Dolayısıyla onlar şuan burda yoklar. Onları temsilen de biz gerçekleştirmiş olduk." diye konuştu.

"Biz beyin masajı yapıyorduk, burada kalp masajı bölümü ortaya çıktı. Kafa masajı daha zor." diyen Yeniçeri, bu işin tekniğini öğrenmek gerektiğini kaydetti. Öğrendiklerini gazetecilere anlatan Yeniçeri, şöyle devam etti: Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Olaki böyle şeyler başımıza gelebilir. Ölüm hiç uzakta değil, aynı şekilde baygınlıkta öyle. O bakımdan herkesin bunları bilmesi, öğrenmesi lazım. Biz herşeyi öğreniyoruz da hayatı ve hayatta kalmayı öğrenmek için bir eğitim almıyoruz. Bu böyle bir eğitimdi. Herkese teşekkür ediyorum."

Zor olmadığını ama pratikleri artırmak gerektiğini belirten Yeniçeri, iç güvenlik paketi görüşmelerinde böyle bir durum olursa hemen müdahale etmek için gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine "Tabi müdahale etmek için giderim ama orada tıp doktorları var. Sayın Haberal var. Benim yanımda birisi böyle bir duruma düşerse ilk hayata döndürecek olan ben olurum, hiç kuşkunuz olmasın." karşılığını verdi.

"İktidar da mı?" sorusuna Yeniçeri, "İktidar, muhalefet, Makarios, Öcalan bile olsa farketmez; bu insan meselesi, insanlık meselesi. İnsanla biz ilgileniyoruz; şuanda ideolojilerle falan ilgilenmiyoruz." şeklinde konuştu.